Lappeen­rannassa kaikille avoin kiihdytys­ajo­tapahtuma – mies menetti autonsa hallinnan ja kuoli: vauhtia 300 km/h

Julkaistu: , Päivitetty:

kiihdytysajot
Lappeenrannassa kiihdytysajoissa on kuollut ihminen. Poliisin mukaan noin 30-vuotias mies ajoi onnettomuushetkellä 300 kilometrin tuntivauhtia.
Lappeenrannassa järjestetyissä kiihdytysajoissa sattui sunnuntaina vakava onnettomuus. Poliisi tiedottaa, että onnettomuudessa kuoli yksi noin 30-vuotias ihminen. Asiasta kertoi ensin Yle.

Onnettomuudessa kuollut vantaalaismies ajoi poliisin mukaan onnettomuushetkellä yli 300 kilometrin tuntivauhtia. Mies menetti ajoneuvonsa hallinnan.

Poliisi on suorittanut tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Kyseessä oli Lappeenrannan Ilmailuyhdistys Ry:n tapahtuma, joka järjestettiin lentokentällä.

Pelastusviranomaiset hälytettiin paikalle kello 10.18. Etelä-Saimaa-lehden mukaan ajot lopetettiin tältä päivältä onnettomuuden jälkeen.

IS tavoitti asian tiimoilla Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen puheenjohtajan Ilkka Toivasen, joka oli mukana järjestämässä tapahtumaa. Hän kertoo, että kiihdytysajot olivat tapahtuma, johon kuka tahansa saattoi osallistua.

– Kyllä, se oli avoin tapahtuma. Ei ollut kyse näytöksestä tai mistään sellaisesta, Toivanen sanoo.

Hän sanoo myös, että onnettomuudesta ei aiheutunut paikalle olleelle yleisölle haittaa.

– Enempää en voi tässä vaiheessa kommentoida, koska tämä on viranomaisten hoidossa.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos ja Lappeenrannan poliisi kertovat molemmat Ilta-Sanomille, että aiheesta tiedotetaan lisää pian. Viranomaiset eivät voi vielä kommentoida mitään tapahtumien kulusta.

Onnettomuuspaikalla ollut lukija viestitti IS:lle, että lentokenttä oli tunti tapahtuman jälkeen autio, mutta aitojen ulkopuolelle oli kerääntynyt ihmisiä katsomaan onnettomuuspaikkaa.

Artikkelia täydennetty tapahtuman järjestäneen tahon kommenteilla kello 13.34. Artikkeli päivitetty poliisin tiedotteella kello 15.01. Päivitetty kello 15.21. paikalla olleen lukijan tiedoilla.