Ylitornion tulipalossa kyse epäillystä murhan yrityksestä – mies tunkeutui taloon parvekkeen kautta, asunnossa nainen ja lapsi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ylitornion tulipalossa kyse epäillystä murhan yrityksestä – mies tunkeutui taloon parvekkeen kautta, asunnossa nainen ja lapsi

Poliisi sai paikannettua tekijän Raanujärventieltä pellon laidasta, missä mies sytytti anastamansa ajoneuvon palamaan.

17.8.2019 19:00

Ylitornion Raanujärventiellä, lähellä Aavasaksaa sattuneessa tulipalossa ja poliisioperaatiossa oli kyse epäillystä murhan yrityksestä, tiedottaa Lapin poliisi.

24-vuotias mies tunkeutui omakotitaloon yläkerran parvekkeen oven kautta. Asunnossa oli sisällä kolme henkilöä, jotka epäilty tekijä tunsi entuudestaan.

Miehen epäillään levittäneen asunnossa palavaa nestettä, kun asunnossa oli sisällä ihmisiä. Yksi asunnossa sisällä ollut nainen poistui ulos asunnosta ja yritti pysäyttää ohiajaneita autoja. Nainen oli saanut pysäytettyä yhden auton, joka kävi tapahtumapaikan pihassa, jolloin asunnossa sisällä olleet nainen ja lapsi pääsivät poistumaan asunnosta. Rikoksesta epäilty juoksi heidän perässään.

Nainen juoksi läheiselle tielle ja yritti pysäyttää ohiajaneita ajoneuvoja. Paikalle pysähtyi yksi auto, joka otti kaksi naista ja lapsen kyytiin ja vei heidät pois tapahtumapaikalta.

Tekijä poistui paikalta anastamallaan ajoneuvolla. Poliisi sai paikannettua tekijän Raanujärventieltä pellon laidasta, missä mies sytytti anastamansa ajoneuvon palamaan. Poliisi otti henkilön kiinni palopaikalta.

Asiassa säästyttiin fyysisiltä henkilövahingoilta. Asiaa tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Poliisi pyytää ohiajaneita henkilöitä ilmoittamaan havainnoistaan poliisille numeroon 029 541 6194 tai sähköpostiosoitteeseen rikostiedustelu.lappi@poliisi.fi.

Pelastuslaitos sai Ylitornion Raanujärventielle keskisuuren rakennuspalohälytyksen kello 13.55. Yksiköitä on lähetetty paikalle Ylitornion lisäksi Pellosta, Karungista ja Ruotsin Övertorneålta.

Päivystävä palomestari Lauri Björninen Lapin pelastuslaitokselta kertoi aiemmin IS:lle, että kello viiden jälkeen viimeisetkin yksiköt ovat lähtemässä kohteesta. Omakotitalo ei palanut maan tasalle, mutta kärsi mittavia vahinkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?