Hjallis Harkimo kohtasi vanhan koulukiusaajansa Mikkelissä – ”Menin niin shokkiin, etten saanut sanottua mitään”

Julkaistu:

kiusaaminen
Hjallis Harkimoa kiusattiin peruskoulussa. Vanhan kiusaajan kohtaaminen ei ole kymmenien vuosienkaan jälkeen helppoa, vaikka Harkimo on itse yksi maan tunnetuimmista ja monella mittapuulla menestyneimmistä liike-elämän vaikuttajista.
Liikemies, poliitikko ja urheilujohtaja Hjallis Harkimo julkaisi lauantaiaamuna Twitterissä paljon kertovan viestin siitä, miltä koulukiusaaminen voi tuntua vielä kymmenien vuosien jälkeen.

Harkimo tunnetaan kovana liikemiehenä ja suorasanaisena tv-tähtenä. Tästä huolimatta hän on kokenut lapsuudessaan kiusaamista.

Vanhan koulukiusaajan kohtaaminen Mikkelissä sai 65-vuotiaan miehen sanattomaksi vielä tänäkin päivänä.

– Menin niin shokkiin, etten saanut sanottua mitään. Älkää kiusatko, se jättää jäljet, Harkimo kirjoittaa.
Päivitys keräsi vain parissa tunnissa satoja tykkäyksiä Twitterissä.

– Arvostan sitä, että kerrot tästä julkisesti.

– Olin kiusaaja ala-asteella. Hävettää vieläkin. Yläasteella toimin toisin. Ei silti helpota, kuuluvat Twitter-käyttäjien kommentit twiitin alla.

IS tavoitti Harkimon puhelimitse, mutta hän ei halunnut kertoa enempää twiitissä mainitsemastaan tilanteesta. Hän kertoi kohtaamisen tapahtuneen eilen.

Harkimo on puhunut aiemminkin kiusaamisesta julkisuudessa. Hän kertoi Iltalehden kolumnissaan syksyllä 2015, että häntä rökitettiin kunnolla kolmannella luokalla koulussa, ja että kiusaaminen jatkui vielä yläasteella.

Harkimo puhui aiheesta IS:n haastattelussa vuonna 2016.

– Meillä oli yksi kaveri, joka kiusasi minua koulussa. Muistan loppuelämäni, minkä näköinen se jätkä on ja mikä sen nimi on, Harkimo sanoi.

– Se on minun mielessä ollut aina. Kyllähän se on minuunkin vaikuttanut.

Hän on itse tehnyt Jokerien pelaajien kanssa koulukiusaamisen vastaista työtä kouluissa. Pelaajat ovat kiertäneet kouluissa ja puhuneet teemasta oppilaiden kanssa.


Harkimolla on kolme poikaa, joita on kaikkia kiusattu koulussa. Asia on ollut perheelle vaikea. Marraskuussa 2016 Harkimo piti eduskunnassa koskettavana puheen, jossa hän kertoi, että hänen nuorin poikansa on joutunut vaihtamaan koulua kolme kertaa.
– Meillä on ongelma laissa. Perusopetuslaki, lain 35. pykälä, ei selkeästi kiellä oppilaita tai opiskelijoita häiritsemästä, kiusaamasta tai muuten kohtelemasta epäasiallisesti muita. Laki edellyttää oppilailta pelkästään asiallista käytöstä.

– Minulla on aika paljon kokemuksia tästä. Minun kolmea poikaani on kaikkia kiusattu, ja viimeinen on viime vuoden aikana vaihtanut kolme kertaa koulua. Kiusaaja on aina ollut se, joka on ollut syytön, ja minun poikaani on useimmiten syytetty siitä, että hän on aiheuttanut sen, Harkimo sanoi.
  • Onko sinua kiusattu koulussa? Oletko kohdannut vanhan kiusaajasi vuosien jälkeen? Kerro kokemuksistasi kommenttikentässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt