Postin kuljetuksessa tapahtui kauhea moka: Rullakoittain kirjeitä levisi maastoon – kuski ei huomannut mitään ja kaasutti kohti Jyväskylää

Julkaistu:

postinkuljetus
Postin kuljetusauton kyydistä on levinnyt kasoittain kirjeitä maastoon. Posti ei pysty mitenkään varmistamaan, että kaikki kirjeet olisivat löytyneet etsimisestä huolimatta.
Postin yöllisen runkokuljetuksen kyydistä on levinnyt maastoon suuri määrä kirjepostia keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kurja kirjeonnettomuus tapahtui Kuopion ja Suonenjoen välillä. Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Postin riskienhallinnan Markku Rajamäki kertoo IS:lle, että näin on tosiaankin valitettavasti tapahtunut.

Ainakin kaksi täyttä rullakollista kirjeitä ja lehtiä tipahti yhdistelmäajoneuvon kyydistä kesken matkan.

Kuski ei huomannut tätä lainkaan, vaan kaasutti tyynesti kohti Jyväskylää.

– Siinä on käynyt niin, että rullakot ovat osuneet kesken ajon takaoviin. Niistä on lukitus syystä tai toisesta pettänyt, Rajamäki sanoo.

Kirjeitä on Rajamäen mukaan levinnyt maastoon ”luultavasti enemmän kuin kaksi rullakollista”, mutta lopullista määrää on mahdotonta vahvistaa.

Kirjeitä etsittiin heti samana yönä, ja etsintöjä jatkettiin vielä seuraavana päivänä päivänvalossa. Maastosta löytyneet, vahingoittuneet lähetykset toimitettiin saatekirjeen kanssa vastaanottajille.

– Teemme kaiken voitavamme, että kirjeet löytyisivät, mutta emme pysty mitenkään varmistamaan, että kaikki kirjeet olisivat löytyneet. Se on mahdoton tehtävä.

Rajamäki neuvoo, että jos on lähettänyt Itä-Suomesta Kuopion alueelta kirjeen keskiviikkona 14. elokuuta joko Jyväskylään, Porin, Oulun tai Pirkanmaan seudulle, on hyvin mahdollista, että oma lähetys oli mukana juuri tässä kuljetuksessa.

Jos epäilee oman lähetyksen kadonneen, siitä kannattaa tehdä tiedustelu Postille.

Vastaavasti jos löytää itse kirjeitä maastosta, Posti pyytää toimittamaan kirjeet Postille, jotta ne löytäisivät perille oikeille vastaanottajille.

– Posti on hyvin pahoillaan tapahtuneesta, Rajamäki pahoittelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt