Poliisi epäilee: ”Enon” järkyttävä seksuaali­rikosvyyhti paisui –  nyt jo 19 uhria - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee: ”Enon” järkyttävä seksuaali­rikosvyyhti paisui –  nyt jo 19 uhria

Helsingin Laajasalon seksuaalirikosvyyhti paisuu. Poliisi epäilee, että ”Enona” tunnettu mies olisi käyttänyt 19 lasta seksuaalisesti hyväkseen.

”Enona” tunnettua miestä epäillään lukuisista lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.­

16.8.2019 14:29

Viimeisin ilmoitus uudesta epäilystä seksuaalirikoksesta tuli tällä viikolla. Poliisi kuuli asianomistajaa asiasta torstaina.

Poliisi tuli kuulemisen jälkeen siihen tulokseen, että ”Enona” tunnettua miestä on syytä epäillä uudesta lapseen kohdistuvasta seksuaalirikoksesta. Näin ollen asianomistajia on tällä hetkellä jo 19.

– Kyllä siinä rikosta epäillään. Esitutkinta jatkuu tämän viimeisenkin tapauksen osalta.

– Kyseessä on samantyyppinen tapaus kuin aikaisemminkin on tutkittu, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Saara Asmundela sanoo Helsingin poliisista IS:lle.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet miehen asunnossa Helsingin Laajasalossa. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuodesta 2006 lähtien.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuoret viettivät aikaa miehen asunnolla, koska mies tarjosi alaikäisille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Kaikki asianomistajat olivat tekoaikaan alaikäisiä tyttöjä. 64-vuotiasta miestä on kutsuttu nuorten keskuudessa nimellä "Eno".

Poliisi epäilee miestä muun muassa törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Osa tutkittavista tapauksista on siirtynyt jo syyttäjälle syyteharkintaan. Neljän asianomistajan tapaus on vielä poliisin tutkinnassa. Mahdolliset syytteet on nostettava 11. syyskuuta mennessä. Rikoksista epäilty mies on tutkintavankeudessa.

Poliisiin voi edelleen olla yhteydessä, mikäli epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi tai tietää jotain, joka voisi mahdollisesti olla hyödyksi rikosten selvittämisessä. Tiedot miehestä voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Rikoksista epäilty mies.­

– Ei ole mitään takarajaa näille yhteydenotoille. Seksuaalirikosten vanhenemisajat ovat näiden lakimuutosten myötä erityisen pitkät. Eli myös kauan aikaa sitten tapahtuneista voi edelleen ilmoittaa poliisille ja kannattaakin ilmoittaa, niin kuin tämä tapaus on näyttänyt, Asmundela sanoo.

Poliisi julkaisi ensimmäisen tiedotteen epäillystä rikosvyyhdistä heinäkuun lopussa. Tuolloin asianomistajia oli 12. Poliisi julkaisi samalla rikoksista epäillyn miehen kuvan, koska se oli välttämätöntä rikosten selvittämiseksi.

Poliisi sai tämän jälkeen lukuisia yhteydenottoja ja asianomistajien määrä on kasvanut seitsemällä, eli nyt heitä on 19.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?