Demarien kesäkokous: Hussein al-Taee saa jatkaa eduskunta­ryhmässä – sai ohjeistuksen toiminnasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Demarien kesäkokous: Hussein al-Taee saa jatkaa eduskunta­ryhmässä – sai ohjeistuksen toiminnasta

Julkaistu: 16.8.2019 13:19

Kansanedustaja Hussein al-Taee sai ohjeistuksen demariryhmästä.

Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä käsitteli tänään kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd) tapausta. Ryhmä päätti, että hän saa jatkaa ryhmän jäsenenä.

– Al-Taee teki perusteellista selvitystä puheistaan eduskuntaryhmästä, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) sanoi tiedotustilaisuudessa.

Lindtmanin mukaan ryhmä piti tärkeänä, että al-Taee on sanoutunut selkeästi irti vanhoista kirjoituksistaan ja pyytänyt niitä anteeksi.

– Ryhmän keskustelussa todettiin, että kirjoitukset ovat tapahtuneet ennen hänen poliittista toimintaansa. Eivätkä ne ole jatkuneet hänen tultuaan sosiaalidemokraattien ryhmän toimintaan.

Ryhmä antoi ohjeistuksen, mitä kansanedustajan on toimittava. Ryhmä edellyttää, että al-Taee toimii ohjeistuksen mukaisesti.

– Hän lupasi toimia tämän mukaan, Lindtman kertoi.

Kansanedustaja Hussein al-Taee (sd).

Kansanedustaja Hussein al-Taee (sd).

Sdp:n eduskuntaryhmä piti tänään kesäkokousta Helsingissä. Eduskuntaryhmä joutui selvittämään sotkua, joka syntyi kansanedustaja Hussein al-Taeen vanhoista Facebook-kirjoituksista.

Huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen nousi kohu, kun eduskuntaan nousseen al-Taeen taannoiset, muun muassa Israelia kritisoivat kirjoitukset sosiaalisessa mediassa tulivat julkisuuteen. Al-Taee kiisti ensin kirjoittaneensa tekstejä, myöhemmin hän myönsi tekstit omikseen ja pyysi anteeksi.

Kansanedustaja Hussein al-Taee oli paikalla kesäkokouksen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vaihtoehtoina oli, että al-Taee saa moitteen, varoituksen tai hänet erotetaan ryhmästä.

Tuoreimmat osastosta