Ilmainen neuvo ministeri Lintilälle: Jos kaikki epäsuorat ja suorat yritystuet poistetaan, voidaan lopettaa valtion velanotto

Julkaistu:

Äreät vanhat äijät eli Kalle Isokallio ja Jan Erola keskustelevat tänään muun muassa ensi vuoden budjetista ja Saksan mallista.
Kuuntele uusi jakso alla olevalla soittimella (jos podcast ei käynnisty, paina käynnistysnappulaa uudelleen):Jakson aiheita tänään:

1. Ensi vuoden budjetti.

Hallitus haluaa alentaa pienituloisten verotusta? Tilastokeskuksen määritelmän mukaan määritellyt pienituloiset maksavat tuloveroa valtiolle enintään 4 euroa 26 senttiä kuukaudessa. Paljonko hallitus aikoo sitä pienentää?

Ilmainen neuvo valtiovarainministeri Lintilälle: Jos kaikki epäsuorat ja suorat yritystuet (n. 9 mrd euroa) poistetaan, samalla voidaan laskea yritysten verotus (n. 6 mrd euroa) nollaan ja valtion kassaan jää 3 mrd euroa enemmän eli velanotto loppuu.

2. Saksan malli.

Saksassa osataan. Jos yritys joutuu karsimaan kustannuksiaan, se tehdään yhdessä. Johto ja työntekijät tinkivät palkoistaan ja omistaja osingoista. Miksei Suomessa osata tehdä yhteistyötä?

3. Viikon poliittinen sammakko.

Ministeri Lintilä sanoi, että valtiosihteeri Hetemäki keksii meille ainutlaatuisen samanlaisen turboruuvin kuin Keke Rosbergillä oli aikoinaan ja työpaikkoja syntyy. Tiedoksi, että kaikilla kuskeilla oli silloin turboruuvi. Ja niin on kaikilla kilpailijamaillammekin tänään.

Äreiden vanhojen äijien kaikki jaksot löydät täältä. Ilta-Sanomien kaikkia podcasteja voit kuunnella täällä. Lisää podcasteja on kuunneltavissa Suplassa.