Humaltunut dekkarikirjailija aiheutti hengenvaaran bussissa Lahden moottoritiellä

Julkaistu:

Täpötäydessä bussissa koettiin kauhun hetkiä, kun humalainen mies meni ajon aikana tönimään bussinkuljettajaa.
Häirikkö tarttui kuskia käsivarresta kiinni ja töni olkapäästä. Bussin nopeus oli lähes 100 kilometriä tunnissa, ja kyydissä oli 65–70 matkustajaa.

Kuljettaja joutui tekemään korjausliikkeitä, kun auto alkoi heittelehtiä sivusuunnassaan. Samalla hän laski auton nopeutta, jotta sai pidettyä sen omalla ajokaistallaan.

Syytteen mukaan mies uhkasi sanallisesti tappaa kuljettajan, ja kuljettajalla oli perusteltu syy olla huolissaan turvallisuudestaan.

Bussin matkustajat olivat syyttäjän mukaan todellisessa hengenvaarassa.

Välikohtaus sattui viime vuoden lokakuussa Lahden moottoritiellä, Lahden eteläpuolella.

Humalainen matkustaja oli noussut autoon Heinolassa.

Yksi bussin matkustajista soitti kuljettajan pyynnöstä ajon aikana hätäkeskukseen, ja poliisi oli häirikköä vastassa Shell-huoltamolla Mäntsälässä.

Syyttäjä vaati Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa miehelle ehdotonta tuomiota. Hänellä oli ennestään rikosrekisteri, joka antoi perusteet ehdottoman tuomion vaatimiselle.

Mies oli vahvassa humalassa häiriköidessään. Hän kertoi oikeudessa, ettei muista tapahtuneesta juuri mitään. Ammatikseen mies kertoi olevansa kirjailija ja kirjailijaliiton jäsen. Hän on kirjoittanut dekkareita ja kääntänyt kirjallisuutta.

Kuljettajaa kuultiin oikeudessa. Hän oli järkyttynyt viime lokakuun tapahtumista, mutta on pystynyt hoitamaan työtehtävänsä. Kuljettaja ei vaatinut syytetyltä mitään korvauksia.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta 55 päiväksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio muutettiin 55 tunnin yhdyskuntapalveluksi.

Käräjäoikeus käsitteli jutun torstaina.