Sdp:n ryhmä pui Hussein al-Taeen tapausta ja päättää mahdollisista kurinpitotoimista

Julkaistu:

Hussein al-Taeen tapauksen puimista aikaistettiin eduskunnan istuntokauden alusta huomiseen.
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo, että ryhmä on päättänyt käsitellä Hussein al-Taeen tapausta jo huomenna kesäkokouksensa yhteydessä. Aiemmin Lindtman on sanonut, että ryhmä pui Al-Taeen vanhoista kirjoituksista seurannutta kohua eduskunnan syysistuntokauden aluksi.

– Päädyttiin siihen, että kun ryhmä on koolla ja myös al-Taee mukana niin tämä asia on nyt listalla, Lindtman sanoi IS:lle.

Al-Taee on myöntänyt julkisesti valehdelleensa aluksi kirjoituksistaan. Sdp:n eduskuntaryhmän on mahdollista päättää kokouksessa niin halutessaan kurinpitotoimista. Lindtman ei halunnut ennakoida IS:lle, millainen kurinpitotoimi voisi tulla kyseeseen, jos sellainen nähdään ryhmässä tarpeelliseksi.

– Huomenna asiaa vasta käsitellään ja al-Taeelle on varattu mahdollisuus avata kaikkea tapahtunutta. En lähde asiaa ennakoimaan. Katsotaan ensin keskustelu, Lindtman sanoi.

Eduskuntaryhmillä on mahdollisuus antaa kansanedustajalle muiden muassa huomautus, varoitus tai vakava varoitus.

Sdp:n kansanedustajat ottivat al-Taeen lämpimästi vastaan kesäkokousen alettua eduskunnan auditoriossa aamulla. Lindtman taputteli al-Taeeta olkäpäälle ja vaihtoi tänän kanssa kuulumisia hyvän tovin.

Antti Lindtman, mikä viestisi hänelle oli?

– Olemme iloisia, että hän on tervehtynyt ja päässyt nyt taas töihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt