Presidentti Niinistön rapumertojen saalis jäi laihaksi: ”Sen verran vähän tuli, että piti pois päästää”

Julkaistu:

Presidentti Sauli Niinistön mökkikunnasta Karjalohjalta kerrottiin hiljattain IS:lle tämän hankkineen ravustuslupia.
Niinistö kertoi Ahvenanmaalla näin tehneensä, mutta saalis ei ollut antanut aihetta rapujuhlille.

– Sen verran vähän tuli, että ne piti pois päästää. Jännän näköisiä kavereita ne kyllä ovat, Niinistö sanoi maanantaina.

Karjalohja on tunnettu presidenttien mökkipaikka. Siellä mökkeilee myös Niinistön edeltäjä Tarja Halonen ja vielä muutama vuosi sitten mökkeilijöihin kuului myös Martti Ahtisaari.

Rapujuttu kävi ilmi, kun pyydyslupia Karjalohjalla myyvästä Ellan Kukasta tarkennettiin IS:lle paikkakunnalla liikkuvaa juttua rouva Jenni Haukion katiskan hankintareissusta. Sitä Niinistö ei Ellan Kukasta saaduista tarkennuksista huolimatta tunnistanut.
– No sellaista seikkailua vähän ihmeissään lueskelee, että ai jaha, että kukahan siellä on ollut. Ei siitä jutusta nyt oikein tunnistusta tullut, Niinistö totesi jatkokysymyksiin Ahvenanmaalla.

Niinistöltä kysyttiin Maarianhaminassa myös hänen omasta luontosuhteestaan. Presidentti kertoi viettäneensä nuorena poikana aikaansa lähinnä metsässä.

– Olen nuoresta pojasta elänyt metsässä, leikimme ja oikeastaan kaikki tapahtui siellä. Se ei ole minulla lainkaan vierasta.

Ahvenanmaan-vierailuun liittyi myös vierailu Stallhagenin pienpanimolla Maarianhaminan ulkopuolella.

– Kai siellä vähän olutta maistellaan, Niinistö naurahti vierailuun liittyvistä odotuksistaan.