Päreensä polttanut asukas murjoi lekalla vuokraisäntänsä Mersun, lasku 32 000 euroa – hermostui kuultuaan tulossa olevasta häädöstä

Julkaistu:

Syytetty tuomittiin laittomasta uhkauksesta ja törkeästä vahingonteosta.
Mies nuiji lekalla vuokraisäntänsä vuoden ikäisen Mersun, kun kuuli että edessä on maksamattomien vuokrien vuoksi häätö.

Lekan käyttö ei 35-vuotiaan heinolalaismiehen murheita vähentänyt, sillä Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan tempustaan noin 32 000 euron korvaukset.

Viime vuoden maaliskuisena viikonloppuna mies otti lekan mukaansa ja uhkaili sillä vuokraisäntäänsä. Vuokralainen meni isäntänsä liikehuoneiston ovelle Heinolassa ja vaati päästä sisälle. Samalla hän syyttäjän mukaan uhkasi vuokraisäntänsä henkeä.


Vuokralainen oli polttanut päreensä, kun sai tiedon edessä olevasta häädöstä. Isäntä ei ollut saanut kaikkia vuokriaan ja oli päättänyt ratkaista tilanteen häädöllä.

Kun uhkailija ei päässyt sisälle liiketilaan, hän kevensi mieltään vuokraisäntänsä pysäköityyn Mersuun.

Hetkessä vuokralainen rikkoi kuskin puoleiset ikkunat lekalla ja saman kohtalon koki myös tuulilasi. Kuljettajan puoleinen peili ja vasen sivuvalokin saivat lekasta. Verhoiluun lekasta tuli vaurioita ja nokkapeltiin uudenlaiset kuviot.

Käräjäoikeudessa syytetty kiisti uhanneensa vuokraisäntänsä henkeä.

Käräjäoikeus tuomitsi syytetyn laittomasta uhkauksesta ja törkeästä vahingonteosta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomion koeaika päättyy elokuussa 2021.


Lekalla riehumisen loppulasku auton vahinkojen osalta nousi hieman yli 20 000 euron.

Tuomittu määrättiin maksamaan entiselle vuokraisännälleen lähes 10 000 euroa korvauksia, muun muassa 1 200 euroa henkisistä kärsimyksistä, 3 500 euroa traumaperäisestä stressihäiriöstä, 1 000 euroa turvamiehen palkkaamisesta ja ansionmenetyksistä 3 500 euroa.

Tuomitun on maksettava myös vastapuolen oikeuskulut, runsaat 2 000 euroa.

Käräjäoikeus antoi ratkaisun keskiviikkona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt