Lapsi jäi jumiin syöttötuoliin Kajaanissa – pelastuslaitos riensi apuun

Julkaistu:

Tapaus sattui kerrostaloasunnossa Kajaanissa.
Noin vuoden ikäinen lapsi koki tänään Kajaanissa kauhun hetkiä. Hän jäi jumiin syöttötuoliin, eikä irronnut siitä vanhempien yrityksistä huolimatta.

Palomestari Jani Huovinen Kainuun pelastuslaitokselta kertoo, että lapsen vanhemmat olivat hieman hätääntyneet huomattuaan, ettei lapsi enää irtoa syöttötuolista. Lapsi oli jäänyt jalasta kiinni syöttötuolin pinnojen väliin.

Kun omat keinot ja työkalut loppuivat kesken, vanhemmat soittivat hätäkeskukseen. Hätäkeskus kirjasi noin kahden aikaan iltapäivällä tehtäväksi ihmisen pelastamisen puristuksista.

Pian pelastuslaitoksen työntekijät saapuivat hätiin kuusiokoloavaimet heiluen.

Huovinen kertoo, ettei lapsi ehtinyt olla syöttötuolissa kovinkaan kauaa.

– Meidän yksi yksikkö kävi paikalla ja irrotti tuolista muutaman ruuvin. He saivat sitten longistettua pinnojen väliä siten, että saivat jalan sieltä välistä pois.

Lapsi selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

– Kovasti hän oli itkeskellyt, kun pojat olivat siellä paikalla. Muutoin lapsi oli hyvässä voinnissa.

Huovinen kertoo, ettei vastaavia keikkoja satu eteen ihan joka päivä. Joskus ihmisillä jää esimerkiksi jalka jumiin polkupyörän rungon väliin tai käsi aidan väliin.

– Ei tämä mikään maailman harvinaisin tehtävä ole, mutta ei tietysti yleisinkään. Monesti kotona ei ole niitä työvälineitä, joita tarvitaan, kuten tässä tapauksessa kuusiokoloavainta.

Pelastuslaitos auttaa kyllä mieluusti pulaan joutuneita kansalaisia – olipa sitten kyse syöttötuoliin jumittumisesta tai aidanrakoon jäämisestä.

– Sitä varten täällä ollaan, että apua annetaan, hyväntuulinen Huovinen sanoo.