Salamat ja rankkasade tekivät tuhoja Vantaalla: taloja syttyi palamaan, vesi vyöryi rakennuksiin – ”Kiinteistöihin on tullut melkoisia vahinkoja”

Ukonilma on työllistänyt aamun aikana toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Vantaalla.

14.8.2019 11:10

Raju ukonilma on aiheuttanut vahinkoa Vantaalla. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Jorma Alho kertoo, että pelastustehtäviä on ollut keskiviikkoaamun aikana useita.

Kolmessa kiinteistöön on tullut merkittäviä vesivahinkoja ja kahdessa kiinteistössä on syttynyt tulipalo. Toinen rakennuspaloista oli iso ja toinen pienempi.

Pelastuslaitos arvioi salaman sytyttämän tulipalon aiheuttavan omakotitalolle pahoja vaurioita Vantaan Leppäkorventiellä.

Vantaan Leppäkorventiellä salama sytytti omakotitalon palamaan. Taloa on sammutettu puoli yhdeksästä alkaen, ja pelastuslaitos ennustaa talon kärsivän pahoja vaurioita. Nyt meneillään on jälkisammutus. Tiettävästi palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Lisäksi Vantaalla on sammutettu pienempää rakennuspaloa, ja ainakin kolmessa kaupungin kiinteistössä viemärit ovat tulvineet rankkasateiden seurauksena.

– Kaupungin kiinteistöihin on tullut melkoisia vahinkoja. Yhdessä kiinteistössä aukesi savunpoistoluukut salamaniskusta. Toisessa tapauksessa koulukiinteistön kellariin tuli vettä, Alho kertoo.

Hänen mukaansa materiaali- ja omaisuusvahingot ovat isoja. Henkilövahinkoja ei kuitenkaan ole tiedossa.

Vantaa Vaskivuoren lukioon on tullut rankkasteen aiheuttama vesivahinko.

Vantaa Vaskivuoren lukion ympäristöä.

Pelatuslaitos pumppaa vettä pois Vantaa Vaskivuoren lukion luona.

Yhdessä vesivahinkoja kärsineessä kiinteistössä on edelleen pelastuslaitoksen yksiköitä paikalla. Muuten tilanne on kuitenkin rauhoittunut.

Tämänpäiväinen rankkasade ja ukkonen ovat työllistäneet yhteensä toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Vantaalla.

Tuusulanväylällä tuli rankasti vettä:

Myös Espoossa pelastuslaitoksella on ollut ainakin yksi sään aiheuttama vahingontorjuntatehtävä.

  • Otitko kuvan hurjasta ukkoskuurosta tai salamoinnista? Lähetä se meille tai kerro kokemuksistasi: uutiset@iltasanomat.fi tai WhatsApp +358 40 6609019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?