Leif ja Kaj syöksyivät pelastamaan lapsen palavasta autosta – ”maanpäälliset enkelit” saivat nyt palkinnon uroteostaan

Julkaistu:

Leif Lindman ja Kaj Ranta pelastivat pojan palavasta autosta heinäkuussa.
Heinäkuun lopulla Raaseporissa sattui vakava tilanne, kun huoltoaseman pihassa ollut auto syttyi tuleen. Auton sisällä oli syttymishetkellä alle kouluikäinen lapsi.

Pohjan Shellin pihalla tapahtunut vaaratilanne sai onnellisen lopun, kun 61-vuotias taksikuski Leif Lindman ja yliluutnantti (evp.) Kaj Ranta pelastivat pojan palavasta autosta ripeällä toiminnallaan.

Lue lisää: Taksikuski säntäsi sammuttamaan palavaa autoa Raaseporissa: ”Sisältä kuului itkua, liekit löivät kohti kattoa”

Lähitaksi tiedotti pian tapahtuneen jälkeen aikovansa palkita esimerkillisesti toimineet miehet, ja tänään Lindman ja Ranta saivatkin tunnustusta sekä Lähitaksilta että Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Lindman on Lähitaksin taksiyrittäjä.

Lähitaksin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoo, että palkitsemistilaisuus oli varsin lämminhenkinen.

– Tilaisuus oli myös liikuttava ja koskettava, koska kävimme läpi tapahtumien kulkua, jotka olivat hyvinkin kriittisiä, Lauriala sanoo.

Hän luonnehtii hengenpelastajia hauskoiksi miehiksi.

– He ovat hauskoja, ryhdikkäitä ja jämptejä.

– Heidät tavattuani mietin, että en enää ihmettele, että he kykenivät tällaiseen tekoon.

Lauriala kertoo, että tilaisuudessa nautittiin kakkukahvit, ja miehet saivat muun muassa sisupuukot sekä kylpylälomat Långvikiin itselleen ja puolisoilleen.

– Nämä eivät tietenkään missään nimessä riitä korvaamaan itse teon arvokkuutta, Lauriala miettii.

– Tässä läheltä piti -tilanteessa maanpäälliset enkelit ovat olleet kyllä Leif ja Kaj. Pelastuslaitoksenkin mukaan he toimivat poikkeuksellisen hyvin.

Lindman ollut taksialalla lähes 27 vuotta. Lisäksi Lindmanilla on kokemusta vapaapalokuntatoiminnasta Pohjan VPK:sta 50 vuoden ajalta. Ranta on tehnyt pitkän uran puolustusvoimissa.

26. heinäkuuta sattuneessa välikohtauksessa Lindman oli autoilemassa juuri Pohjan Shellin ohi, kun hän huomasi, että huoltoaseman pihalla olleesta autosta nousi mustaa, paksua savua.

Lindman kääntyi pikaisesti huoltoaseman pihaan, ja lähistöltä ryntäsi apuun myös Ranta.

Miehet huomasivat, että auton sisällä on pieni lapsi. Kaksikko toimi niin nopeasti kuin suinkin pystyi, ja poika selvisi vaarallisesta tilanteesta vammoitta.

– Saimme auton apukuljettajan puoleisen oven auki. Sisältä kuului itkua. Liekit löivät kohti auton kattoa. Näimme autossa pojan. Hänen pikkupenkkinsä turvavyö oli sulanut kiinni istuimeen, mutta saimme pojan istuimineen pois autosta. Toimimme niin nopeasti, että vielä nytkin mietin, miten kaikki oikein menikään. Emme pelänneet, vaan toimimme yhdessä, Lindman sanoi tuolloin Ilta-Sanomille.

Miehet sammuttivat auton, ja pian pojan isä tulikin jo heitä vastaan.

Lauriala kertoi aiemmin toivovansa, että esimerkillisesti toimineet miehet palkittaisiin hengenpelastusmitaleilla. Nyt Lähitaksi onkin ollut yhteydessä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon sekä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokseen mitaliasian edistämiseksi.

Ilta-Sanomat ei tiistaina iltapäivällä tavoittanut aluehallintovirastoa kommentoimaan asian käsittelyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt