Meteorologilta karut terveiset loppuviikoksi: Ei kannata yrittääkään tehdä mitään sellaista, missä ei saisi kastua

rac

Julkaistu:

Sää
Luvassa on koiranilmaa.
Alkuviikon epävakainen ja sateinen sää jatkuu koko viikon.

– Kastumista on odotettavissa. Ainoastaan hyvällä tuurilla voi välttyä sateilta, Forecan meteorologi Juha Föhr kertoo.

Runsaita sade- ja ukkoskuuroja on liikkeellä useana päivänä ja vieläpä eri kellonaikoihin.

– Ei siis kannata luottaa siihen, että sateita tulisi vasta iltapäivällä, Föhr vinkkaa.

Sateista huolimatta pahimmalta salamoinnilta kuitenkin todennäköisesti vältytään. Ilmatieteen laitoksen meteorologin Eerik Saarikallen mukaan siellä täällä voi jyrähdellä, mutta kovan rytinän salamointia tuskin on luvassa.

Sen sijaan vedenpäälliset trombit eli vesipatsaat ovat mahdollisia.

– Tällä viikolla liikkeellä on rankkoja sateita ja ukkosia. Ukkospilvien yhteydessä voi esiintyä trombeja tai vesipatsaita eli paikallisia mutta rajuja pyörretuulia, Foreca twiittasi maanantaina.Myrskyisästä säästä huolimatta lämpötila pysyttelee vielä suhteellisen kesäisissä lukemissa. Keskiviikkona ja torstaina on laajalti hieman alle 20 astetta lämmintä. Idässä ja pohjoisessa lämpömittari näyttää kuitenkin noin 15 astetta. Aivan maan pohjoisosissa lämpötila voi vaihdella 10 ja 15 asteen välillä.

Viikonloppua lähestyttäessä lämpötila kohoaa hieman. Lauantaina etelässä ja idässä voi olla hieman yli 20 astetta lämmintä. Pohjoisessa samoihin lukemiin päästään vasta sunnuntaina.

Ensi viikolla sateet jatkuvat, mutta sää lämpenee.

– Kesä sinnittelee! Ensi viikolla Välimereltä virtaa lämmintä ilmaa Itä-Euroopan yli Venäjälle ja tätä lämpöä ulottuu Suomeenkin. Lämmön mukana on tulossa kuitenkin myös rankkoja sateita ja voimakkaat ukkosetkin ovat mahdollisia, Foreca twiittasi tiistaina.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt