Röyhkeät rosvot hiipivät Helsingissä asuntoon keskellä päivää – asukas oli kotona viereisessä huoneessa

Julkaistu:

Varkaat poistuivat paikalta jalan.
Helsingin Oulunkylässä on ollut tänään liikkeellä hiirenhiljaisia varkaita.

Noin puoli kahden aikaan iltapäivällä kaksi rosvoa oli hiipinyt avonaisesta terassinovesta oulunkyläläiseen asuntoon sisälle. Komisario Esa Pennanen Helsingin poliisin johtokeskuksesta kertoo, että asukas oli ollut tapahtumahetkellä kotona, mutta viereisessä huoneessa, eikä ollut kuullut varkaiden puuhia.

Varkaat olivat käyneet kähveltämässä ilmeisesti ainakin elektroniikkaa. He olivat paenneet rikospaikalta jalan.

– He olivat poistuneet laatikon kanssa. Tavaraa ei varmasti pystytty kovin suurta määrää viemään kantamalla, Pennanen kertoo.

Ilmoituksen varkaudesta oli tehnyt naapuri, sillä asukas itse ei ollut huomannut, mitä viereisessä huoneessa tapahtui.

– Naapuri oli huomannut, kun huoneesta kannettiin tavaraa ulos.

Pennanen sanoo, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun asuntomurto tehdään keskellä päivää niin, että asukas on kotona. Hän sanoo, että kesä on muutenkin erikoisten asuntomurtojen kulta-aikaa.

– Kaikenlaisia tekotapoja on näin kesäaikaan, kun ihmiset nukkuvat ikkunat auki ja pitävät ovia auki, ja sitten on ihmisiä, jotka hyödyntävät tilaisuuden.

Poliisi ei ole vielä tavoittanut Oulunkylässä hiipineitä tekijöitä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Muun muassa MTV on tänä kesänä uutisoinut asuntomurroista, joissa asukkaat ovat olleet kotona. Pohjois-Karjalassa vangittiin huhtikuussa asuntomurtautuja, joka oli tunkeutunut kahteen eri omakotitaloon asukkaiden ollessa nukkumassa. Toisesta asunnosta vietiin viihde-elektroniikkaa sekä autotallissa ollut henkilöauto.

Poliisi oli päässyt vuonna 1998 syntyneen tekijän jäljille, kun ensimmäisestä murtokohteesta anastettua omaisuutta oli yritetty kaupitella netissä.

Myös Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut erikoisista asuntomurroista, joissa asukkaat ovat olleet kotona. Vuonna 2013 Rovaniemellä nukuttiin sikeää unta samalla, kun rosvo oli syöpötellyt ja sotkenut keittiössä.

Lue lisää: Asukkaat nukkuivat ruususen unta - murtovaras syöpötteli keittiössä

Poliisi muistuttaa, että asuntomurrosta on aina ilmoitettava välittömästi hätänumeroon. Asunnon tavaroihin ei saa koskea ennen kuin poliisi on päässyt paikalle.

Lue myös: 6 asiaa, jotka kannattaa tehdä kotona ennen kuin lähtee matkoille – näin pidät varkaat loitolla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt