Karhun seuraaman 10-vuotiaan äiti kertoo Ylellä: ”Kun poika pääsi kotiin, hänellä oli tukka märkänä ja naama valkoisena”

Pojat polkivat kotiin niin kovaa kuin pystyivät.

13.8.2019 17:08 | Päivitetty 13.8.2019 20:51

Karhun kintereilleen saaneet pojat pyöräilivät pakoon kaikin voimin, Yle kertoo.

Karhu lähti seuraamaan kahta kymmenvuotiasta poikaa tänään Mikkelissä. Pojat olivat lähteneet pyöräilemään koulusta kotiin, kun huomasivat karhun lähtevän peräänsä.

Lopulta karhu poistui raviradan suuntaan. Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla.

– Kun poika pääsi kotiin, hänellä oli tukka märkänä ja naama valkoisena. Heti näki, että nyt ei ole kaikki ihan tavallisesti, 10-vuotiaan Lukan äiti Heidi Partio sanoo Ylellä.

Partio kertoo varmistaneensa pojilta moneen kertaan, että he olivat todella nähneet karhun, ja soittaneensa sitten poliisille ja poikien koululle.

Karhusta ei ole sen jälkeen tehty havaintoja.

Eläin liikkui maksimissaan vain muutaman sadan metrin päässä Kalevankankaan yhtenäiskoulusta, ylikonstaapeli Toni Reinikainen Itä-Suomen poliisista kertoi IS:lle.

Poliisi pyytää välttämään tarpeetonta liikkumista Raviradantiellä, raviradalla sekä Siekkilän alueella.

Paikalle on pyydetty myös Riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuosasto karkotustehtävään. Poliisi on varautunut antamaan myös karhun poistamispäätöksen, jos sen todetaan liikkuvan taajaan asutulle alueelle.

Reinikainen vahvisti Ilta-Sanomille tiistai-iltana, että karhun jäljittäminen on lopetettu noin kello 19.30 aikaan. Karhusta ei saatu sen koommin havaintoja.

Juttua päivitetty 13.8.2019 kello 20.49. Lisätty tieto, että karhun jäljittäminen on lopetettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?