Touko Aalto ohjeistaa puoluetovereitaan hallituksessa: ”Pakkopalautukset pitäisi keskeyttää”

Aalto kertoo saaneensa yhteydenottoja pakkopalautuksiin liittyen.

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto ohjeistaa Twitterissä hallituksessa istuvia puoluetovereitaan turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten suhteen toimimisesta.

12.8.2019 17:21

Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto ohjeistaa Twitterin välityksellä hallituksessa istuvia puoluetovereitaan siinä, miten hänen mielestään turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten suhteen tulisi toimia.

Hän kertoo saaneensa yhteydenottoja aiheeseen liittyen.

– En voi osaltani paljoa vastata, mutta sen verran tohdin hallituksen suuntaan viestiä, että pakkopalautukset pitäisi keskeyttää vähintään siksi ajaksi, että uudet maa-arviot saadaan tehtyä, Aalto kirjoittaa twiitissään.

Touko Aalto oli vihreiden kansanedustaja viime vaalikaudella. Hän toimi puolueensa puheenjohtajana kesäkuusta 2017 lokakuuhun 2018, jolloin hän ilmoitti vetäytyvänsä pois puolueen johdosta sairausloman vuoksi.

Aalto oli ehdolla viime kevään eduskuntavaaleissa Keski-Suomen vaalipiiristä, mutta jäi varasijalle hieman yli 3 000 äänellä.

Tällä hetkellä Aalto työskentelee Gesund Partners -konsulttifirmassa vanhempana neuvonantajana, missä hän keskittyy kuntia koskeviin strategisiin terveys- ja sosiaalikysymyksiin. Aalto on myös vihreiden kaupunginvaltuutettu Jyväskylässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?