Espoolaisnainen kohtasi petomaisen ilmestyksen kotinsa pihalla – tutkimusprofessori kiinnitti huomiota eläimen käytökseen

rac

Julkaistu:

Tutkimusprofessorin mukaan kyseessä saattaa olla suden ja koiran risteymä.
Espoolaisnainen teki maanantaiaamuna yllättävän näköhavainnon kotinsa pihalla.

– Olin siivoamassa varastoa mieheni kanssa, kun näin ison suden näköisen eläimen vain kahden metrin päässä minusta, nainen kertoo.

Tapaus sattui Tillinmäellä ennen aamuyhdeksää. Naisen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka susimainen eläin liikkuu pihapiirissä.
  • Katso pääkuvan paikalla olevalta videolta, kuinka susi jolkotteli espoolaispariskunnan pihassa.
– Aluksi säikähdin, kun eläin oli niin lähellä. Se oli todella iso ja aivan suden värinen, nainen kuvailee.

Eläin ehti pyöriä pihassa noin viisi minuuttia ennen kun se jatkoi matkaansa.


Ilta-Sanomat näytti espoolaisnaisen kuvaaman videon Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojolalle ja kysyi, onko videon eläin todella susi.

Kojolan mukaan eläimen jouheva ja vaivaton liikkuminen viittaa siihen, että kyseessä voi tosiaankin olla susi. Sen sijaan muutamat ulkoiset piirteet muistuttavat enemmänkin koiraa.

– Häntä ei ole suora vaan se kaartuu ylöspäin. Sudella pitäisi olla suora häntä. Myös otsalinja kohoaa kuonolinjasta koiramaiseen tapaan ylöspäin.

Kojola myös huomauttaa, että eläin käyttäytyy videolla hyvin pelottomasti.

– Suhtautuminen ihmiseen on ikään kuin sellaista, että eläin olisi ollut ihmisen hoivissa. Aivan puhtaana sutena en eläintä voi videon perusteella pitää.

Kojola ei kuitenkaan poissulje sitä vaihtoehtoa, etteikö kyseessä voisi olla myös suden ja koiran risteymä.

Kojola muistuttaa, että jos suteen törmää omalla asuinalueellaan, asiasta kannattaa ilmoittaa paikalliselle petoyhdyshenkilölle.

– Petoyhdyshenkilön kanssa voidaan sitten sopia, onko tarpeellista olla poliisiin yhteydessä.