Naisten­klinikalla peruttu keisari­leikkauksia ja synnytysten käynnistyksiä tulipalon takia

Julkaistu:

Hus arvelee, että synnytystoiminta saadaan täyteen mittaansa lähipäivinä.
Helsingin Naistenklinikan synnyttäjät ohjataan edelleen pääsääntöisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin muihin synnytyssairaaloihin eilisen tulipalon takia.

Naistenklinikan osastonylilääkäri Mika Nuutila sanoo, että synnyttäjiä on ohjattu Espoon Jorvin Sairaalaan sekä Lohjan ja Hyvinkään sairaaloihin. Jokaiseen sairaalaan on Nuutilan mukaan mennyt "joitakin" synnyttäjiä.

– Tulipalolla on vaikutusta toimintaamme, mutta turvaamme kiireellisten potilaiden hoidon, Nuutila sanoo.

Kaikkiaan viisi osastoa on edelleen kokonaan tai osittain poissa käytöstä tulipalon aiheuttamien savuhaittojen takia. Poissa käytöstä olevilla osastoilla hoidetaan synnyttäneitä, sairaalahoitoa vaativia raskaana olevia ja naistentautien potilaita.

Hus kertoo, että Naistenklinikalla on tältä päivältä peruttu suunniteltuja keisarileikkauksia, synnytysten käynnistämisiä ja gynekologisia leikkauksia.

– Synnytyssalitoimintamme jatkuu ihan normaalisti. Ongelma on siinä, minne me synnyttäneet äidit saamme synnytyksen jälkeen, Nuutila kertoo.

Synnyttäjiä pyydetään soittamaan Naistenklinikalle ennen sairaalaan lähtöä.

Hus kertoo, että tavoitteena on saada synnytystoiminta täyteen mittaansa lähipäivinä.

Lähes 70 perhettä evakuoitiin

Husin mukaan Naistenklinikan jätekuilussa sunnuntaina alkuillasta syttynyt palo johti lähes 70 perheen, mukaan lukien vastasyntyneiden vauvojen evakuointiin. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen palossa.

Suuri osa evakuoiduista siirrettiin Uuden lastensairaalan osastoille, osa Perhepesähotelliin. Siirrettyjen potilaiden hoito jatkuu paikassa, jonne heidät on siirretty.

– Evakuointi sujui rauhallisesti, ja henkilökunta toimi ammattimaisesti. Pahoittelen tulipalosta aiheutunutta häiriötä ja kiitän potilaita, heidän omaisiaan ja henkilökuntaa hyvästä toiminnasta poikkeustilanteessa, sanoo Husin toimialajohtaja Seppo Heinonen tiedotteessa.

Poliisi ei epäile rikosta

Poliisi kertoi aiemmin tänään, ettei tulipaloon epäillä liittyvän rikosta. Poliisin mukaan palonsyyn tutkijat ovat vasta pääsemässä tapahtumapaikalle eikä palon syttymissyystä ole toistaiseksi varmuutta.

– Kyseessä on palonsyyn tutkinta. Poliisi ei siis epäile asiassa rikosta. Poliisin tiedossa ei ole, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja, rikoskomisario Saara Asmundela sanoo tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt