Tallink Siljan M/S Galaxy oli törmätä Liberiaan liputettuun rahtilaivaan – tällainen on BBC Alberta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tallink Siljan M/S Galaxy oli törmätä Liberiaan liputettuun rahtilaivaan – tällainen on BBC Alberta

Rahtilaiva BBC Albertan omistaa saksalaislähtöinen yritys BBC Chartering.

Tallink Siljan matkustajalautta M/S Galaxy joutui tekemään voimakkaan väistöliikkeen lauantaina.

12.8.2019 11:49

Tallink Siljan M/S Galaxyn kanssa läheltä piti -tilanteeseen joutunut rahtilaiva on saksalaislähtöisen yrityksen omistama BBC Alberta. Tapauksen sattuessa rahtilaiva oli matkalla Härnösandin satamaan Ruotsiin.

M/S Galaxyn ohjaamohenkilökunta joutui tekemään lauantaina Itämerellä tuntuvan väistöliikkeen, kun lähistöllä liikennöinyt rahtilaiva ei väistänyt M/S Galaxya kello 14.40 aikoihin Suomen aikaa. Galaxy oli ohittanut jo Maarianhaminan ja se oli matkalla kohti Tukholmaa.

Ilta-Sanomien aiemmin haastatteleman matkustajan mukaan väistöliike tuntui matkustamossa voimakkaana. Ihmiset kaatuilivat ja tavarat lensivät maahan, kun laiva teki jyrkän käännöksen.

BBC Albertan omistaa BBC Chartering -niminen yritys, joka on erikoistunut merikuljetuksiin.

MarineTraffic-verkkosivuston mukaan rahtilaiva seilaa tällä hetkellä Liberian lipun alla. Sen kotisatama on Liberian pääkaupungissa Monroviassa.

Laiva on rakennettu vuonna 2010. Ennen vuotta 2015 se tunnettiin nimellä BBC Celina. Laivan bruttovetoisuus (gt) on hieman yli 9600 tonnia. Se on 21 metriä leveä ja 138 metriä pitkä.

Länsi-Suomen meriliikennekeskuksesta kerrottiin aiemmin IS:lle, että se havaitsi tapahtuneen, ja se on toimittanut asiasta raportin merenkulkuviranomaiselle, eli tässä tapauksessa Traficomille.

Traficomin merenkulkujohtaja Juha-Matti Korsi ei kommentoi kyseisen yksittäisen raportin sisältöä tarkemmin. Hän kuitenkin kertoo, että Traficomin saamissa raporteissa kerrotaan tavallisesti alusten tunnistetiedot, säätiedot tapahtuma-aikana, tapahtumapaikka ja lyhyt kuvaus tapahtuneesta.

Traficom on ilmoittanut asiasta Ruotsin viranomaisille Transportstyrelsenille, joka päättää, miten asian kanssa edetään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?