Tallink Silja kertoi, miten lähellä M/S Galaxy kävi eteen ajanutta rahtilaivaa – väistöliike tuntui rajulta matkustajille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tallink Silja kertoi, miten lähellä M/S Galaxy kävi eteen ajanutta rahtilaivaa – väistöliike tuntui rajulta matkustajille

Laivayhtiö on tehnyt tapahtumasta ilmoituksen Suomen ja Ruotsin viranomaisille.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että M/S Galaxyssa oltiin siinä käsityksessä, että rahtilaiva väistäisi risteilyalusta.

11.8.2019 13:40

Silja Linen matkustajalaivan M/S Galaxyn ohjaamohenkilökunta joutui tekemään lauantaina Itämerellä tuntuvan väistöliikkeen, kun lähistöllä liikennöinyt rahtilaiva ei väistänyt M/S Galaxya kello 14.40 aikoihin Suomen aikaa. Galaxy oli ohittanut jo Maarianhaminan ja se oli matkalla kohti Tukholmaa, kun sen editse kulki rahtilaiva.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd täsmentää nyt, että alukset olivat tapahtumahetkellä useiden satojen metrien päässä toisistaan.

– Laivat eivät olleet menneet kylki kyljessä, nyt puhutaan monesta sadasta metristä. Väli on varmasti ollut lähes puoli kilometriä. On vain haluttu ennakoida se, ettei lähemmäksi mennä, vaikka kyllä laivat lähempääkin voivat väistää toisiaan.

IS:n aiemmin haastatteleman matkustajan mukaan väistöliike tuntui matkustamossa voimakkaana.

– Väistöliike on tietenkin tuntunut ja näkynyt matkustajille.

Ennen väistämistä Galaxysta oli oltu radioyhteydellä yhteydessä rahtilaivaan.

– Oli sovittu, että he väistävät tietyn proseduurin mukaisesti. He eivät olleet toimineet näin, ja sitten Galaxy teki väistöliikkeen.

– Oli oletettu, että asia on sovittu.

Nöjd kertoo ettei tiedä, mikä rahtilaiva oli tarkalleen ottaen osapuolena tilanteessa.

– Tästä on tehty ilmoitus sekä Suomen että Ruotsin viranomaisille. Koska laiva on Ruotsin lipun alla, Ruotsin viranomainen varmasti sitä tutkii.

Tavarat lentelivät laivan putiikissa väistöliikkeen seurauksena, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Päivitetty 12.8. kello 19.41: Täsmennetty laivojen kulkua, rahtialus lähestyi vasemmalta ja kulki Galaxyn editse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?