Ilmatieteen laitos varoittaa: raju ukonilma uhkaa iskeä – kuusi aluetta vaara­vyöhykkeessä

rac

Julkaistu:

Ilmatieteenlaitos on antanut varoituksen rajusta ukonilmasta kuudelle maa-alueelle.
Ilmatieteenlaitos on antanut sunnuntaille varoituksen mahdollisesti vaarallisesta rajusta ukonilmasta Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Uudellemaalle, Kanta- ja Päijät-Hämeeseen ja Pirkanmaalle.

Ukkosvaroitus alkaa sunnuntaina kello 12 ja päättyy kello 21 illalla.

Kostea, ukkosille suotuisa ilmamassa on saapumassa Lounais-Suomeen, jossa voi sataa voimakkaasti. Rankkasadevaroituksia ei kuitenkaan ole annettu.
Odotettavissa on, että iltapäivän aikana pilvisyys voi lounaassa rakoilla, ja ukkoset saavat voimaa auringon lämmöstä. Maan lounaisosaan on siis luvassa ukkosia iltapäivän ja illankin aikana.

– Pohjoisella Itämerellä oli aamuyöllä isompi ukkosmyräkkä, joka on nyt rauhoittunut. Mutta ilmamassa on nyt ukkoselle suotuisa, päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa kertoi sunnuntaina aamupäivällä STT:lle.

Ukkospuuskien todennäköisyys muilla alueilla, eli Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä, on 20 prosentin tuntumassa.

– Saaristomerellä veden pintalämpötila on noin 20 astetta, mikä voi ehkä yöllä aiheuttaa sen, että jokunen, yksittäinen ukkoskuuro voisi tulla, Viljamaa mainitsee.

Etelä-Lapissa on selkeää, mutta pilvisyys lisääntyy, ja saderintama etenee koko ajan pohjoisemmaksi. Sadekuurot yleistyvätkin illan ja yön aikana Lapissa. Sinne ei kuitenkaan ole odotettavissa ukkosia.

Sateet jatkuvat huomenna lähes koko maassa, ukkosherkin alue yltää maan etelä- ja keskiosiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt