Tuli tuhosi 30 autotallipaikkaa ja viisi autoa Espoossa – päiväkoti evakuoitiin

Julkaistu:

Pelastuslaitoksen mukaan jälkisammutustyöt jatkuvat vielä noin tunnin verran.
Yhden aikaan perjantai-iltapäivänä syttynyt tulipalo tuhosi espoolaistaloyhtiön kolmekymmentä tallipaikkaa sisältäneen autotallirakennuksen ja osan sisällä olleista autoista.

Päivystävä palomestari Clas Tallberg kertoo Ilta-Sanomille, että ohikulkija oli huomannut Karakalliossa sijaitsevista autotalleista nousevan savun ja soittanut hätäkeskukseen. Palomiehet pääsivät paikalle nopeasti.

– Vielä emme ole päässeet katsomaan tarkemmin, mikä on syttymissyy. Poliisi tutkii sitä tarkemmin, Tallberg sanoo.

Palomestarin mukaan autotallirakennus paloi pahiten keskiosiltaan, mutta myös sen päätyosat kärsivät kuumuusvaurioita. Tallberg arvelee, että koko autotallirakennus joudutaan purkamaan.

Tallberg kertoo, että ainakin viisi henkilöautoa, joista yksi oli citymaasturi. Pahemminkin olisi voinut käydä, sillä tallien sisällä olevissa autoissa oli luonnollisesti polttoaineita ja lisäksi talleissa säilytettiin autojen lisäksi muutakin irtainta omaisuutta.

– Tämä onnistui meidän osalta hyvin.

Muutaman kymmenen metrin päästä autotalleista sijaitsi asukaspuisto ja siellä toimiva päiväkoti. Tallbergin kertoo, että palosta aiheutunut savu leijaili päiväkodin suuntaan.

– Evakuoimme heidät siitä heti pois alta.