Putin tulee Suomeen ja tapaa presidentti Niinistön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Putin tulee Suomeen ja tapaa presidentti Niinistön

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat viime elokuussa Sotshissa Venäjällä.

Julkaistu: 8.8.2019 13:31

Venäjän presidentti Vladimir Putin tulee Suomeen IS:n tietojen mukaan kahden viikon kuluttua. Ohjelmassa on tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi jo Ranskan kansallispäivän juhlallisuuksissa heinäkuussa, että presidentti Vladimir Putin on tulossa kesän aikana käymään Suomessa.

IS:n tietojen mukaan Putinin olisi määrä tulla Suomeen kahden viikon kuluttua torstaina 22. elokuuta.

Tasavallan presidentin kansliasta tietoa ei haluta vahvistaa eikä kieltää.

Kanslian mukaan Putin on tulossa Suomeen, mutta tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Presidentin kanslia ei halua myöskään vahvistaa, tapaako presidentti Niinistö Putinin Helsingissä vai presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa.

Ranskan kansallispäivän yhteydessä Niinistö ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kävivät läpi kahdenvälisissä keskusteluissa eurooppalaista turvallisuusarkkitehtuuria, jossa sivuttiin myös Venäjää.

–  Hän (Macron) on esittänyt niin kutsuttua eurooppalaista turvallisuusarkkitehtuuria, jonka eräs sisältö olisi selkeyttää tai selventää Venäjä-suhdetta. Samaan hengenvetoon sanon, että se ei tarkoita minkäänlaista takaisin vetoa tai helpotusta siihen perusasetelmaan, joka Ukrainan tai muidenkin tilanteiden johdosta vallitsee, Niinistö totesi Pariisissa.

Asia noussee esille myös Niinistön ja Putinin tapaamisessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?