Kuva savun täyttämästä asemahallista: Minuuttibaarin Riina näki, kun Hesburgerista nousi sankka savupilvi – asiakkaiden reaktio ihmetytti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuva savun täyttämästä asemahallista: Minuuttibaarin Riina näki, kun Hesburgerista nousi sankka savupilvi – asiakkaiden reaktio ihmetytti

Julkaistu: 7.8.2019 13:40

Helsingin päärautatieaseman asemahallin työntekijät todistivat aseman tulipaloa hetki hetkeltä.

Helsingin päärautatieasemalla syttyi keskiviikkona puolen päivän aikaan tulipalo. Päivystävän palomestarin mukaan palo sai alkunsa sähkölaitteesta, joko pakastimesta tai valaisimesta. Rautatieasema tyhjennettiin mittavien sammutustoimien ajaksi.

Rautatieasemalle levisi sankka savupilvi tulipalon aikana.

Asemahalli täyttyi savusta.

Asemahalli täyttyi savusta.

Asemahallissa on vieretysten paljon ravintoloita, kahviloita ja kioskeja. Niiden henkilökunta todisti tulipaloa lähietäisyydeltä.

Kuvituskuva

Minuuttibaarin Riina kertoo IS:lle, että näki Hesburgerista nousevan sakeaa, tummaa savua. Hän alkoi sen jälkeen välittömästi sulkea ravintolaa.

– Sieltä tuli ihan kunnolla savua. Liekkejä en nähnyt, mutta savua tuli selvästi. Ei sitä osannut ihan heti edes ottaa tosissaan, vaan ajatteli, että tämä olisi jokin väärä hälytys.

Kaikki asiakkaat eivät aluksi ymmärtäneet tilanteen vakavuutta, vaan olisivat halunneet jäädä juomaan juomansa loppuun.

– Asiakkaat ovat vain vähän hassuja. Sanoin kaikille, että nyt pitää lähteä, mutta he eivät olisi halunneet lähteä. Sanoin heille, että minä ainakin haluan nyt lähteä pois täältä, Riina naurahtaa.

Riina on tehnyt asemalla jo pitkään töitä, joten hän ei pelästynyt äkillistä tilannetta.

– Asemalla käy aina välillä jotain tällaista. Ei sitä enää osaa säikähtää.

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Aseman Wurstin työntekijät Tiina-Maarit ja Anni eivät itse huomanneet tulipaloa ennen kuin heille tultiin sanomaan, että nyt täytyy lähteä.

Evakuointi sujui tehokkaasti. Työntekijät laittoivat rasvakeittimet ja kaikki lämmityslaitteet pois päältä tulipaloriskin vähentämiseksi.

– Meille tultiin sanomaan, että pitäisi poistua työpisteeltä ja evakuoida asiakkaat.

– Mustaa savua nousi Hesburgerin ovien raoista, he kuvailevat.

Tuoreimmat osastosta