Helsingin rautatieaseman palo syttyi Hesburgerissa, asemahalli evakuoitiin – ”Palaneen käry ja haju on todella voimakas” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin rautatieaseman palo syttyi Hesburgerissa, asemahalli evakuoitiin – ”Palaneen käry ja haju on todella voimakas”

Julkaistu: 7.8.2019 12:00, Päivitetty 7.8.2019 13:28

Helsingin päärautatieasemalla syttynyt tulipalo on nyt sammutettu.

Helsingin päärautatieaseman asemahallissa oli tulipalo. Helsingin pelastuslaitoksen mukaan palo on nyt sammutettu.

Päärautatieaseman tulipalo syttyi Hesburgerin pakkaushuoneessa, kertoo ravintolan vuoropäällikkö. Paikalla oli syttymisaikaan kahdeksan työntekijää ja muutama asiakas. Ravintola evakuoitiin.

Myös koko päärautatieasema evakuoitiin ja asemahallissa oli savua.

Elielinaukion puolella oli ainakin viisi pelastuslaitoksen yksikköä, yksi ambulanssi ja pari poliisiautoa, STT:n kuvaaja kertoi.

Helsingin keskuspelastusaseman tilannekeskuksessa vastattiin puhelimeen pitkän viiveen jälkeen.

– Nyt on täysi tilanne päällä, ei ehdi sanoa mitään, päivystävä palomestari sanoo ja katkaisee puhelun.

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Pelastuslaitoksen mukaan paikalla oli yhdeksän yksikköä.

IS:n paikalla olevan toimittajan mukaan rautatieasema eristettiin kokonaan poliisin eristysnauhalla. Poliisi ohjaa paikan päällä matkustajaliikennettä.

Paikalla on nähty myös ainakin yksi ambulanssi.

– Palaneen käry ja haju on todella voimakas, mutta liekkejä ei näy, toimittaja Nelli Lapintie kertoo.

Kuvituskuva
Kuvituskuva
Kuvituskuva

Paikalla seisoo paljon ihmisiä matkalaukkuineen odottamassa. Eräs IS:n tapaama matkustaja kertoo olleensa matkalla Ouluun sukujuhliin, kun matka katkesi ennen kuin ehti edes alkaa.

– Onhan tämä vähän hankala tilanne, kun ei tiedä, koska sinne pääsee. Täytyy soittaa ja kertoa heille viivästyksestä. Jos junia ei lähde, täytyy alkaa katsoa busseja, matkustaja harmittelee.

Pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että kohteessa paloi pakastin. Palo on nyt sammutettu. Pelastuslaitos tuulettaa tiloja. Tuuletus vie noin puoli tuntia.

Tuoreimmat osastosta