Kiinniotettu nainen yritti harhauttaa: soitti poliisisaattueesta perättömän hätäkeskuspuhelun

Julkaistu:

Poliisi saattoi henkilöautoa poliisiasemalle, kun kyydissä ollut nainen teki perättömän ilmoituksen joukkotappelusta hätäkeskukseen.
Juankoskella sijaitsevassa liikkeessä vieraili keskiviikkona iltapäivällä kahden naisen ja yhden miehen seurue. Heidän poistuttuaan myyjä huomasi, että liikkeen matkapuhelin oli kadonnut. Myyjä näki seurueen käyttämän henkilöauton rekisteritunnuksen ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Poliisipartio lähti etsimään kyseistä autoa ja sai pian tiedon, että samalla autolla oli liikkunut kaksi naista ja kolme miestä, jotka olivat varastanet vaatteita nilsiäläisestä liikkeestä. Kyseinen henkilöauto tuli partiota vastaan Juankoskentiellä, missä poliisi mittasi auton nopeudeksi 115 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus on 80 km/h.

Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa, joista yksi luovutti poliisille Juankoskelta varastetun matkapuhelimen. Autosta löytyi lisäksi Nilsiästä anastettuja vaatteita.

Poliisi lähti seurueen kanssa selvittämään asiaa Juankosken poliisiasemalle, kun hätäkeskukseen tuli soitto Nilsiässä meneillään olevasta joukkotappelusta, jossa yhtä maassa makaavaa potkitaan. Epäillyt liikkuivat omalla autollaan poliisin saattamana.

Hätäkeskus välitti tehtävän kiireellisenä kahdelle poliisipartiolle ja useammalle ensihoidon yksikölle. Pian tehtävän annon jälkeen poliisi sai selville, että hätäkeskukseen soittaneen ilmoittajan numero kuuluu naiselle, jonka kanssa poliisi oli juuri matkalla Juankosken poliisiasemalle selvittämään näpistysrikoksia.

Vuonna 1999 syntynyt outokumpulainen nainen myönsi soittaneensa hätäkeskukseen perättömän ilmoituksen joukkotappelusta, kun poliisi oli saattamassa heitä Juankoskelle. Tarkoitus oli ollut saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle. Hänet otettiin kiinni epäiltynä perättömän vaarailmoituksen tekemiseen.

Lisäksi naista epäillään useista näpistysrikoksista. Rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista kertoo, että nainen oli ottanut syyt kaikista näpistysrikoksista omalle kontolleen.

Henkilöauton 19-vuotiasta kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Muita autossa olleita henkilöitä ei ole Salon mukaan voitu pitää tässä vaiheessa rikoksista epäiltynä.