Pienkone putosi Tampereella – lento-oppilas kuollut, koko lentokenttä suljettiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pienkone putosi Tampereella – lento-oppilas kuollut, koko lentokenttä suljettiin

Onnettomuus tapahtui, kun ultrakevyt kone oli lähdössä nousuun. Traficomin mukaan lento-oppilas on kuollut onnettomuudessa.

31.7.2019 21:13 | Päivitetty 1.8.2019 3:18

Pienkone putosi illalla maahan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla. Pirkkalan lentokenttä suljettiin liikenteeltä pelastustoimien ajaksi.

– Ultrakevyelle koneelle sattui lento-onnettomuus, Pirkkalan lentokentän päällikkö Mari Nurminen kertoo IS:lle.

Liikenne- ja viestintäviraston eli Traficomin yleisilmailukoordinaattori Jani Hottola toteaa IS:lle, että pienkoneessa oli yksi lento-oppilas. Lento-oppilas kuoli Traficomin tietojen mukaan onnettomuudessa.

Hottolan mukaan oppilas oli suorittamassa yksinlentoa osana lentäjän koulutusohjelmaa.

Onnettomuus tapahtui kiitotien loppupäässä.

Nurminen kertoo, että onnettomuus sattui lentoon lähdössä.

Pirkkalaan tehtiin hälytys ilmaliikenneonnettomuudesta ennen yhdeksää illalla keskiviikkona. Paikalle hälytettiin 19 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pirkkalan lentokentällä tilannetta seurannut IS:n toimittaja kertoi illalla, että lentokentällä näkyi hälytysajoneuvoja.

– Ambulanssi on täällä nähty.

Paikalla olleet ihmiset ovat arvelleet, että kuumailmapallo olisi ollut mukana onnettomuudessa. Se oli liikkunut vaarallisen näköisesti lähellä maan pintaa.

– Minulla ei ole mitään tietoa siitä, että kuumailmapallo olisi mukana onnettomuudessa. En voi kieltää enkä vahvistaa, Traficomin Hottola sanoo IS:lle.

Tamperelainen ilmailuharrastaja kertoo IS:lle, että Pirkkalan lentokentällä on kymmenkunta ultrakevyttä konetta. Kaikki ovat kaksipaikkaisia.

Ryanairin lennon Budapestista oli määrä laskeutua Pirkkalan lentoasemalle kello 21.40. Flightradar-verkkosivun mukaan lento ohjattiin kuitenkin Turkuun. Koneen oli määrä palata Tampereelta Budapestiin vielä illalla.

Nurmisen mukaan myös Finnair peruutti yölentonsa Helsingistä Tampereelle. Lennon oli määrä saapua kello 00.20 seuraavan vuorokauden puolella.

STT kertoo, ettei myöskään Air Balticin lento Riikasta Tampereelle päässyt Flightstats-sivuston mukaan laskeutumaan aikataulussa Pirkkalaan. Koneen oli määrä laskeutua kello 0.40. Flightstats-sivuston mukaan lento joutui ilmeisesti palaamaan Riikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?