Naisen epäillään surmanneen rakastajansa vaimon Laihialla – poliisi avaa tapaukseen liittyviä ”uskomattomalta kuulostavia” yksityiskohtia

Julkaistu:

Tutkinnanjohtajan mukaan henkirikoksen taustalla ei ollut juhlia tai ”ryyppyremmiä” vaan kyseessä oli ”normaali ilta Laihialla”.
Poliisi pysyy edelleen vaitonaisena Laihian henkirikoksen tekotavasta. 60-vuotias nainen löytyi viime vuoden heinäkuussa kuolleena kotoaan. Epäiltynä naisen taposta on noin viisikymppinen nainen.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, ettei kuolleella naisella ollut poliisin mukaan ulkoisia vammoja. Tutkinnanjohtaja Hans Fagerström kertoi aiemmin, ettei uhria surmattu insuliinilla. Syy yhden tekotavan poissulkemiselle oli Fagerströmin mukaan se, että paikkakunnalla levisi valheellisia huhuja tapauksesta. Muuta tietoa tekotavasta poliisi ei kuitenkaan anna.

– En pysty avaamaan tekotapaa enempää. Katson, ettei poliisi voi sitä paljastaa, Fagerström kertoo.

Noin viisikymppisen naisen epäillään toimineen yksin, mutta hänen lisäkseen taposta epäillään tällä hetkellä kahta miestä. Toinen miehistä oli uhrin aviomies, jolla oli tiettävästi suhde epäillyn naisen kanssa.

Toinen miehistä taas saattoi olla paikalla sattumalta. Fagerströmin mukaan henkirikoksen taustalla ei ollut juhlia tai ”ryyppyremmiä” vaan kyseessä oli ”normaali ilta Laihialla”. Hän kertoo, että toinen miehistä tuli taloon kyydin perässä.

– Näyttää vahvasti siltä, että hän haki kyytiä paikasta A paikkaan B.

– Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, on täysin mahdollista, että hänellä ei ole tähän tekoon minkäänlaista osuutta. Tämmöinen uskomaton tarina voi olla ihan paikkansapitävä.

Oliko kyseinen henkilö entuudestaan tuttu muille osallisille?

– Sanotaan, että he ehkä tiesivät toistensa olemassaolosta kun puhutaan pienestä paikkakunnasta, mutta minkäänlaista ystävyyssuhteesta tai lähituttavuudesta ei ollut kysymys.

Aiempien tietojen mukaan toinen miehistä oli paikalla, kun epäilty henkirikos tapahtui. Toinen taas oli tapahtumapaikan lähistöllä.

– Näyttää siltä, ettei kumpikaan miehistä nähnyt tekoa, mutta onko toinen ollut paikalla vai ovatko molemmat olleet lähietäisyydellä, se jää nähtäväksi, Fagerström kommentoi nyt.

Fagerström kertoo, että asian käsittely siirtyy vangitun naisen osalta syyttäjälle lähiaikoina. Vielä hän ei kuitenkaan sano suoraan, päättääkö poliisi tutkinnan miesten osalta. Hänen mukaansa miesten ei epäillä avustaneen naista.

– Pikemminkin he ovat olleet paikalla tai lähellä, kun henkirikos on tapahtunut.

– Johtopäätöksiä voi varmaan tehdä, kun on kysymys vakavasta henkirikoksesta ja ainoastaan yksi ihminen on vangittuna esitutkinnan ollessa näin loppusuoralla.