Tiina Jylhää vastaan nostettu syyte törkeästä dopingrikoksesta

Julkaistu:

Kauneusalan yrittäjänä tutuksi tullutta Tiina Jylhää syytetään törkeästä dopingrikoksesta, joka liittyy laajaan rikosepäilyyn.
Kauneusalan yrittäjänä ja personal trainerina tunnettu Tiina Jylhä-Valkonen joutuu vastaamaan dopingrikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa.

– Häntä vastaan on nostettu syyte törkeästä dopingrikoksesta. Istuntopäivää ei ole määrätty, Helsingin käräjäoikeudesta vahvistetaan Ilta-Sanomille.

Aiheesta kertoivat aiemmin Seiska ja Iltalehti.

Kyseessä on käräjäoikeuden mukaan laaja kokonaisuus. Jylhä-Valkosen lisäksi syytettyinä on 16 muuta henkilöä eri rikoksista. Heidän joukossaan on Jylhä-Valkosen mies, kehonrakentajana ja yrittäjä tunnettu Tapani ”Tape” Valkonen.

IS:n tiistaina iltana tavoittama Jylhä-Valkonen ei osannut kommentoida mahdollisia syytteitään millään tavalla.

Välttyi huume- ja dopingsyytteiltä aiemmin

Salpausselän syyttäjänvirasto on teki joulukuussa 2018 noin viikko ennen joulua syyttämättäjättämispäätöksen Tiina Jylhä-Valkosta koskeneessa rikosasiassa. Päätös tehtiin noin viikko ennen joulua.
Tapaus liittyi Kaakkois-Suomessa paljastuneeseen dopingrinkiin, jonka epäilty päätekijä oli IS:n tietojen mukaan Tapani ”Tape” Valkonen. Kaikkiaan vyyhdissä on ollut yli kymmenen epäiltyä.

Valkosta epäiltiin törkeästä huumausainerikoksesta myös vuonna 2016, jolloin hän istui epäilyn vuoksi tutkintavankeudessa. Asiaa ei ole vielä käsitelty käräjäoikeudessa.

Vuonna 2011 Valkonen tuomittiin sakkoihin, kun hänen kotoaan löytyi satoja dopingtabletteja ja kymmeniä muun muassa testosteronia sisältäneitä ampulleja.