Dubaista tulvii turisteja Suomeen – matkailuopas kertoo, mitkä asiat heitä täällä kiinnostavat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Dubaista tulvii turisteja Suomeen – matkailu­opas kertoo, mitkä asiat heitä täällä kiinnostavat

Matkailuoppaan mukaan turisteja kiinnostaa pienten kaupunkien rauhallisuus, hiljaisuus ja yksityisyys.

Kauppakatu Vanhan Rauman kaupunginosassa Raumalla vuonna 2010. Taustalla näkyy Raatihuone.

31.7.2019 12:22

Viileä kesäsää, suomalainen luonto ja pienet kaupungit houkuttelevat Yhdistyneistä arabiemiirikunnista tulevia turisteja Suomeen entistä enemmän.

Auktorisoidun matkailuoppaan Morad Mohamed Alin mukaan moni Arabiemiirikunnista tuleva turisti on kiinnostunut Rauman, Hämeenlinnan, Porvoon ja Sipoon kaltaisista pienemmistä paikoista, koska ne eroavat suuresti Arabiemiirikuntien suurkaupungeista.

– Turistit haluavat nähdä eri elämäntyylejä. Pienten kaupunkien rauhallisuus, hiljaisuus ja yksityisyys kiinnostavat heitä.

Katso alla olevalta videolta, mistä ulkomaalaiset turistit yllättyivät Suomessa:

 

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, kuinka Suomi ja erityisesti Helsinki kiinnostavat Yhdistyneistä arabiemiirikunnista tulevia turisteja aiempaa enemmän. Lentosivusto SkyScannerin mukaan Arabiemiirikunnista saapuu Helsinkiin jopa hurjat 484 prosenttia enemmän matkustajia kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Myös Ali on huomannut kyseisen trendin työskennellessään Helsingissä. Hän kertoo, että vielä viime vuonna Arabiemiirikunnista tulevia turisteja oli vähemmän.

Sipoon vanha kirkko.

Visit Finland -järjestön PR-vastaava Joonas Halla arvioi, että vaikka pienkaupungit vetoavat turisteihin, Helsinki on edelleen arabiemiraattilaisten suosituin kohde Suomessa. Alin mukaan tyypillistä onkin, että lomailijat tekevät Helsingistä päiväretkiä lähellä sijaitseviin pienemiin kaupunkeihin.

Helsingin suosiosta kertoo se, että arabiemiraattilaisen lentoyhtiön Flydubain verkkosivujen Löydä seuraava kohteesi -osiossa Helsingin matkaopas on nostettu suurimpana esille.

– Liikemiehet ja lomamatkailijat tungeksivat tähän kauniiseen kaupunkiin kokeakseen kaupungin, joka mutkittelee majesteettisesti Itämeren lahtien ja saarien ympärillä, hehkutetaan matkaoppaassa.

Turisteja suositellaan käymään ”vaikuttavassa” Suomenlinnassa, ”hämmästyttävässä” ortodoksikirkossa Uspenskin katedraalissa ja ”tyylikkään virtaviivaisessa” nykytaiteenmuseossa Kiasmassa. Heitä kehotetaan ”tutustumaan paikallisiin herkullisiin ruokiin ja matkamuistoihin Kauppatorilla” ja ”vaeltamaan kaupungin kaduilla, joissa joka kulman takana voi nähdä uuden putiikin tai gallerian”.

Kaupunkielämän lisäksi myös suomalainen luonto houkuttelee turisteja puoleensa. Morad Mohamed Alin asiakkaista noin kolmannes haluaa käydä Nuuksiossa tai jossakin muussa Helsingin lähellä sijaitsevassa kansallispuistossa.

– Matkailijat haluavat nähdä suomalaisen metsän ja joskus jopa yöpyä siellä.

Morad Mohamed Ali on auktorisoitu matkailuopas.

Flydubai on kerännyt listan viidestä suomalaisesta kansallispuistoa, joissa kannattaa vierailla. Listalla ovat Kolin, Hossan, Teijon, Oulangan ja Saaristomeren kansallispuistot.

Lisäksi Suomi on päässyt listalle, jossa lentoyhtiö esittelee erilaisia maailman ihmeitä. Suomen revontulien lisäksi listalla ovat esimerkiksi Nepalissa sijaitseva maailman korkein vuori Mount Everest sekä Jordanian ja Israelin rajalla sijaitseva Kuollutmeri.

Joonas Hallan mukaan moni Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa tunteekin Suomen juuri Lapin revontulista ja talviaktiviteeteista.

– Helsinki on varmaan se isoin kohde, mutta Lappi on selkeä kakkonen, Halla kertoo.

– Suurin osa turisteista jää Helsinkiin ja sen lähellä sijaitseviin pienkaupunkeihin, mutta moni kertoo aikovansa suunnata seuraavalla Suomen-matkallaan Lappiin, Ali puolestaan kertoo.

Mutta miksi Suomi trendaa Arabiemiirikunnissa juuri nyt? Alin mukaan tähän on kaksi selitystä.

– Suomi on markkinoinut itseään hyvin arabimaissa. Lisäksi tämä kesä on ollut Arabiemiirikunnissa hyvin kuuma, jonka takia Suomen viileä ilmasto houkuttelee matkaajia.

Muun muassa bussikierrosajeluja ja risteilyjä järjestävän Strömman myyntijohtajan Mikael Penttilän mukaan Arabiemiirikunnista tulevat turistit eivät ole ainoita, joita kiinnostaa Suomen viileä kesäsää.

– Emme ole huomanneet, että juuri Arabiemiirikunnista tulisi enemmän turisteja kuin ennen.

Sen sijaan Penttilä on huomannut, että Suomen viileä ilmasto houkuttelee turisteja ympäri maailmaa. Arabian niemimaan lisäksi myös esimerkiksi Etelä-Euroopasta suunnataan Suomeen entistä enemmän.

– Turistit tulevat tänne kesälomanviettoon, koska silloin heidän tarvitse olla 40 asteen kuumuudessa vaan he voivat nauttia kivasta 15–20 asteen lämmöstä ja viileämmästä vedestä.´

Welcome-kyltti Vanhan Rauman kaupunginosassa Raumalla.

Hämeen linna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?