”Haluatko turpaasi” – teinijengi häiriköi Vuosaaressa, asukkaat ihmettelevät poliisin poissaoloa

Perheenisä näki, miten nuoret kiipeilivät asukkaiden parvekkeille, työntelivät ostokärryjä autotiellä ja haastoivat riitaa.

Asukkaiden mukaan nuorisojengi häiriköi kauppakeskus Columbuksen ympäristössä ja Vuosaaren metroasemalla. Arkistokuva.

30.7.2019 18:49

Perheenisä tilittää Vuosaaren Facebook-ryhmässä, miten nuorisojengi häiriköi Helsingin Vuosaaren ja Aurinkolahden alueella.

Isä näki maanantai-iltana, miten nuoret ja lapset kiipeilivät asukkaiden parvekkeille, työntelivät ostokärryjä autotiellä ja haastoivat riitaa.

– Otin muutaman valokuvan hölmöilevästä parin tusinan teinin ryhmästä. Tulivat heti valittamaan, ettei saa kuvata tai kutsua poliisia.

– Minuutti tai pari myöhemmin minut piiritti useampi isompikokoinen suullisesti uhkaillen ”haluatko turpaasi”, perheen isä kirjoitti.

Nuorisojengi häiriköi kauppakeskus Columbuksen ympäristössä ja metroasemalla, asukkaat kommentoivat.

Perheen isä kertoo, miten sama porukka huuteli aiemmin Aurinkolahden venelaiturilla, kun aikuiset kertoivat heille, ettei venelaiturilla saa oleskella.

Asukkaat ihmettelevät Facebook-ryhmässä, miksi poliisia ei ole näkynyt, vaikka hätäkeskukseen on ilmoitettu häiriköinnistä.

Vuosaaren ongelmat ovat poliisin tiedossa, vastaa vanhempi konstaapeli Susanna Mara Helsingin poliisista. Poliisi aikoo Maran mukaan lisätä partiointia alueella.

– Olemme tänä iltana jalkautumassa Vuosaareen, Susanna Mara kertoi tiistaina IS:lle.

Mara toivoo tarkkoja kuvauksia henkilöiden tuntomerkeistä ja tapahtumapaikoista, jotta poliisi voi keskittyä oikeisiin henkilöihin.

– Vuosaaren alueella kun liikkuu runsaasti nuoria, joista suurin osa käyttäytyy hyvin.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista sanoo yleisellä tasolla, että häiriköintiä on joskus siellä, missä on paljon nuoria.

– Ja Vuosaaressa asuu paljon nuoria.

Nuoret kokoontuvat Columbuksen, ostokeskuksen ja metroaseman alueilla. Häiriköiminen voi Taposen mukaan liittyä siihen, että lapset ja nuoret ovat vielä kesälaitumilla. Koulut eivät ole alkaneet. Nuorilta puuttuu tekemistä ja samalla sosiaalinen kontrolli.

Taponen sanoo, että tilanne yleensä rauhoittuu, kun poliisi ottaa yhteyttä vanhempiin ja pyytää heitä paikan päälle katsomaan, miten lapset viettävät aikaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?