Mies varasti punaisen BMW:n ja kaahasi poliisia pakoon Kemissä – edes piikkimatto ei pysäyttänyt

Julkaistu:

Lisäksi mies yritti poliisin mukaan huijata itselleen reseptilääkkeitä ja varastaa käsitavaralääkkeitä.
Kemiläismies yritti kaahasi poliisia pakoon varastamallaan bemarilla ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita Kemissä Lapissa sunnuntaina.

Aiemmin samana iltana mies yritti saada apteekista reseptilääkkeitä ilman henkilöpapereita. Mies myös keräsi pussillisen reseptivapaita lääkkeitä pussiin ja yritti poistua apteekista maksamatta niitä. Vartija sai pysäytettyä hänet ja mies poistui paikalta.

Kolme tuntia myöhemmin mies rikkoi omakotitalon ulko-oven lasin ja meni sisälle. Talon isäntä saapui paikalle, kun mies oli rikkomassa ikkunaa. Hän soitti naapurista hätäkeskukseen, ja palasi omalle pihalleen vain nähdäkseen miehen poistuvan paikalta isännän punaisella 500-sarjan BMW:llä.

Poliisi ajoi takaa 20 minuuttia

Puolen tunnin kuluttua poliisipartio tavoitti miehen ajamassa varastamallaan autolla. Miehen lisäksi autossa oli tämän vanhempi veli. Alkoi parinkymmenen minuutin takaa-ajo, jonka aikana mies ajoi holtittomasti reilusti yli 100 kilometrin tuntinopeudella muun muassa 40–50 kilometrin tuntirajoitusalueilla. Mies ajoi monesti punaisia päin ja myös vastakkaisella kaistalla.

Lopulta mies ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon, ja autosta puhkesi kolme rengasta. Mies jatkoi sinnikästä pakoaan senkin jälkeen, mutta poliisin mukaan huomattavasti hitaammin. Poliisi hidasti miehen menoa ajamalla tämän edessä. Mies päätti takaa-ajonsa törmäämällä poliisiauton perään.

Mies vietiin verikokeisiin sairaalaan ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Miestä epäillään lukuisista rikoksista. Poliisi tutkii tapahtumia nimikkeillä ryöstön yritys, törkeä varkaus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.