Palkittu luontokuvaaja ikuisti kaksi karhupesuetta ainutlaatuiseen kuvaan – ”Karhumetsän päiväkodin aamutouhut”

Muutaman vuoden ajan karhuja kuvannut Valtteri Mulkahainen arvelee, että karhuemot olivat sukua keskenään.

Mulkahainen kertoo, ettei ole koskaan nähnyt kahden emon viihtyvän niin hyvin yhdessä.

29.7.2019 14:23

Luontokuvausta harrastava sotkamolainen Valtteri Mulkahainen ikuisti viime viikolla ainutlaatuisen tilanteen Suomussalmen Martinselkosessa Kainuussa.

Kuvassa karhunpennut ovat kiivenneet puihin ja emot pitävät vahtia alla. Mulkahainen oli jakanut kuvan luontokuvaajien Facebook-ryhmään saateviestillä ”Karhumetsän päiväkodin aamutouhut”.

Mulkahainen kertoo, ettei ole koskaan nähnyt kahden emon viihtyvän niin hyvin yhdessä.

Mulkahainen kertoo Ilta-Sanomille, että kuvanottohetkeä edeltäneessä tilanteessa paikalle oli saapunut iso uros, ja emot olivat komentaneet pentunsa kiipeämään puuhun turvaan. Ainutlaatuisen tilanteesta tekee se, että kaksi karhuemoa viihtyivät yhdessä.

– Emot haistelivat toisiaan ja olivat tosi rauhallisesti yhdessä. Joskus pennut leikkivät toisen emon pentujen kanssa, mutta koskaan en ole näiden vuosien aikana, mitä olen karhuja kuvannut, nähnyt emojen tulevan näin lähelle toisiaan, Mulkahainen sanoo.

– Tulkitsin, että joko ne emot ovat sisaruksia keskenään, tai sitten ne ovat äiti ja tytär, hän pohtii.

Liikunnanopettajana työskentelevän Mulkahaisen karhukuvia on noteerattu myös maailmalla. Hän sai viime vuonna palkinnon kansainvälisessä Comedy Wildlife Photography Awards -kilpailussa, joka kokoaa yhteen hauskoja luontokuvia maailmalta.

Mulkahainen on kuvannut karhuja harrastuksenaan muutaman vuoden ajan. Hän kertoo käyvänsä karhukojulla 5–6 kertaa kesässä. Karhukuvia on kertynyt vuosien varrella runsaasti.

– Olen miettinyt, että pitäisi tehdä joku lastenkirja näistä pikkukarhuista. Ajatus muhii vielä korvien välissä, hän kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?