Taksikuski säntäsi sammuttamaan palavaa autoa Raaseporissa: ”Sisältä kuului itkua, liekit löivät kohti kattoa”

Julkaistu:

Hengenpelastus
Raaseporissa alle kouluikäisen pojan palaneesta autosta pelastanut Leif Lindman kertoo dramaattisesta pelastustehtävästä.
Pohjan Shellin pihalla Raaseporissa syttyi auto tuleen perjantaina iltapäivällä noin kello 14. Palavassa autossa oli syttymishetkellä lapsi sisällä.

Nopeasti toimineet kaksi aikuista sivullista miestä saivat lapsen avustettua ulos ja alkoivat sammuttamaan autoa alkusammuttimilla.

Lue lisää: Hurja tilanne Shellin pihalla Raaseporissa: Auto syttyi tuleen, lapsi sisällä

IS tavoitti toisen pelastajista. Hän kertoo, miten kaikki oikein tapahtui.

– Olin autolla matkalla Pohjasta Karjaata kohti. Näin, että Pohjan Shellillä ei ollut kaikki kunnossa. Pihalla oli auto, josta nousi paksua mustaa savua, 61-vuotias Leif Lindman kertoo Ilta-Sanomille.

Pohjasta kotoisin oleva Lindman oli autoilemassa huoltoaseman ohi, koska hän oli matkalla noutamaan kotiin unohtamansa puhelimen.

– Se oli onnekas sattuma.

Vanhana vapaapalokuntalaisena Lindman tajusi, että on toimittava nopeasti.

– Käänsin autoni huoltoaseman pihalle. Palavan auton kuljettajan puoleisesta ikkunasta nousi paksua savua. Jostain läheltä tuli apuun ennestään tuntemani eläkkeellä oleva upseeri, Leif Lindman sanoo.

Kaksikko toimi nopeasti

– Saimme auton apukuljettajan puoleisen oven auki. Sisältä kuului itkua. Liekit löivät kohti auton kattoa. Näimme autossa pojan. Hänen pikkupenkkinsä turvavyö oli sulanut kiinni istuimeen, mutta saimme pojan istuimineen pois autosta. Toimimme niin nopeasti, että vielä nytkin mietin, miten kaikki oikein menikään. Emme pelänneet, vaan toimimme yhdessä, Lindman sanoo.

Kaksikko sammutti auton ja pian pojan isä tuli jo heitä vastaan.

Lindman kertoo, että poika oli jo pian hyvävointisena baarissa.

– Kaiken tapahtuneen jälkeen paras kiitos oli kyllä se, kun näin pojan hymyilevän ja vilkuttavan meille, kun hän söi hodaria. Kyllä siinä tuli tippa linssiin, Lindman kertoo.

Taksia ajava Lindman jatkoi työtään vielä illalla tapahtumien jälkeen.

Paloesimies Marko Mustonen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että miesten nopea toiminta pelasti pojan.