Kyllikki Saaren suohaudalta löytyi männynkarahka, joka teki vasenkätisistä miehistä murhaepäiltyjä

Julkaistu:

Kyllikki Saaren mysteeriä puidaan Ilta-Sanomien Suomen rikoshistoria -podcast-sarjassa. Nyt voit kuunnella Kyllikki Saaren tarinan toisen osan, joka perustuu vuosikymmeniä salassa pidettyyn esitutkinta-aineistoon.
Sarjan uuden jakson voit kuunnella alla olevalla soittimella (jos podcast ei lähde käyntiin, paina käynnistysnappia uudelleen):Kyllikki Saaren ruumis löydettiin vasta yli neljä kuukautta hänen katoamisensa jälkeen 11. lokakuuta 1953. Paha oli antanut merkkejä jo paljon aikaisemmin, kun toinen Kyllikin kengistä oli löytynyt samoin kuin hänen uusi Pohjankruunu-pyöränsä.

Ruumiin löytyminen ja erityisesti suohaudan päällä ollut männynnäre johtivat siihen, että vasenkätisistä tuli Kyllikin murhaepäiltyjä.

Mitä tuo näre tutkijoille kertoi ja kuinka monta vasenkätistä Isojoelta löytyi?

Ruumiinavaus paljasti Kyllikin vaatteista yhden puuttuvan osan, mikä ei päälle päin tarkastaessa näkynyt. Veikö sen murhaaja mennessään?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään podcastissa, jonka voit kuunnella yllä olevalla soittimella.

Jäikö podcastin ensimmäinen osa kuuntelematta? Kyllikki Saaren mysteerin ensimmäisen osan voit kuunnella alla olevalla soittimella (jos podcast ei lähde käyntiin, paina käynnistysnappia uudelleen):

Kyllikki Saaren jäljiltä löytyi outo kirjoitus, joka päättyi pahaenteisiin sanoihin:Kuuntele myös Suomen rikoshistoria -sarjan aiemmat jaksot:Jakso 1: Ensio Koivunen oli seksuaalinen saalistaja, jonka karmiva työkalu oli häkää johtava letku – yksi naisista jäi eloon kertomaan tarinansa:

Jakso 2: Teltassa nukkuneet pojat kokivat hirvittävän kohtalon – Kytäjän kartanolla on niin synkkä historia, että jotkut puhuvat kirouksesta:

Jakso 3: Entinen salkunhoitaja kuvitteli tehneensä täydellisen murhan – sitten totuus alkoi paljastua: