Hovioikeus päästi Sofia Belórfin vapaaksi – asianajaja: ”Hän oli iloinen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hovioikeus päästi Sofia Belórfin vapaaksi – asianajaja: ”Hän oli iloinen”

Sofia Belórfin valitus meni läpi hovioikeudessa ja hovioikeus vapautti Belórfin tänään. Hänen asianajajansa ei kommentoi, onko Belórf jo kävellyt ulos vankilasta.

26.7.2019 11:23

Helsingin hovioikeus on tänään perjantaina antamallaan päätöksellä määrännyt fitnesmalli Sofia Belórfin päästettäväksi heti vapaaksi.

Belórf vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa viime perjantaina todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta epäiltynä. Belórf teki asianajajansa välityksellä kantelun vangitsemisestaan Helsingin hovioikeuteen, joka hyväksyi kantelun tänään.

Hovioikeus kertoo tiedotteessa katsoneensa, että Belórfia voitiin epäillä todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta, mutta hänen vangitsemisensa oli pakkokeinolaissa tarkoitetun suhteellisuusperiaatteen vastaista.

Belórfin asianajaja Paul Perovuo kommentoi päämiehensä tutkintavankeudesta vapautumista IS:lle lyhytsanaisesti.

– Hän oli iloinen. En osaa sen enempää sanoa, kuin että hän oli iloinen.

Belórf on ollut tutkintavankeudessa Tikkurilan poliisivankilassa viime perjantaisesta vangitsemisesta saakka. Hovioikeus määräsi päätöksessään Belórfin päästettäväksi heti vapaaksi, jos ei ole muuta syytä hänen kiinni pitämiselleen.

Poliisin kuvia tutkintavankien tiloista.­

Sofia Belórf on ollut tutkintavankeudessa Tikkurilan poliisivankilassa viime perjantaisesta vangitsemisesta saakka.­

Belórf pääsee siis odottamaan toistaiseksi keskeneräisen esitutkinnan valmistumista vapaalta jalalta. Syytteen nostamisen määräaika asiassa on 16. tammikuuta 2020.

Perovuon mukaan Belórf on määrätty ilmaisukieltoon.

Hovioikeus määräsi hovioikeudessa asian oikeudenkäyntiasiakirjat ja ratkaisunsa päätöslauselmaa lukuun ottamatta salassa pidettäviksi.

Asianajaja Paul Perovuo.­

Belórfin asianajaja Paul Perovuo kertoi aiemmin IS:lle jättäneensä kantelun Helsingin hovioikeuteen maanantaina. Kantelussa hän vaati Belórfin päästämistä vapaaksi.

– Jos ihminen on syyttömänä vangittu, kukapa haluaisi olla vankilassa, Perovuo kommentoi tuolloin.

Belórf ja tämän liikemies-avopuoliso Niko Ranta-aho otettiin kiinni viime viikon tiistaina ja vangittiin viime perjantaina todennäköisin syin rikoksista epäiltyinä.

Belórfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausaine- ja dopingrikoksesta.

Ranta-ahon epäiltyjen huume- ja dopingrikosten epäillään alkaneen tammikuussa 2017 ja jatkuneen kiinniottoon saakka. Belorfin epäillyn tuottamuksellisen rahanpesun epäillään tapahtuneen syyskuun 2018 ja 16. heinäkuuta välisenä aikana.

Tuottamuksellisessa rahanpesussa on kyse tilanteesta, jossa henkilö ryhtyy rahanpesun tunnusmerkit täyttävään tekoon tahallisen teon sijaan törkeästä huolimattomuudesta.

Sekä Belórf että Ranta-aho ovat asianajajiensa välityksellä kiistäneet epäillyt rikokset.

Ranta-ahon omaisuutta määrättiin maanantaina vakuustakavarikkoon enintään määrä, joka arvoltaan vastaa neljää miljoonaa euroa. STT:n mukaan neljä miljoonaa euroa on arvio Ranta-ahon huume- ja dopingrikoksilla saamasta rikoshyödystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?