15 ihmistä osallisena kolmen ajoneuvon kolarissa Heinolassa – yksi ajoi kortitta

Julkaistu:

Kaikki osalliset toimitettiin sairaalaan tarkastettavaksi tai hoidettavaksi, ja kahden vammat olivat vakavia.
Heinolassa Päijät-Hämeessä tapahtui torstai-iltana kolmen auton kolari, jossa oli osallisena kaikkiaan 15 ihmistä. Kaikki heistä toimitettiin sairaalaan tarkastettavaksi tai hoidettavaksi, ja kahden vammat olivat vakavia. Loukkaantuneiden joukossa oli kaksi lasta, mutta heidän vammansa eivät olleet vakavia. Kolari sattui puoli seitsemän aikaan illalla.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan onnettomuus tapahtui, kun pohjoisen suuntaan menossa olleista henkilöautoista yksi oli ollut kääntymässä oikealle Palajärventielle ja hidastanut sen vuoksi. Takana tulleet henkilöautot olivat joutuneet jarruttamaan välttääkseen törmäyksen. Yksi autoista osui edellä ajaneen auton takakulmaan, jonka jälkeen peräänajaja ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Jyväskylän suunnasta tulevan henkilöauton keulaan.

Kaksi vakavasti loukkaantunutta ihmistä olivat vastaantulevien kaistalle ajautuneen auton kyydissä.

Nelostie oli kolarin takia poikki Heinolasta Lusin suorasta noin viisi kilometriä Jyväskylän suuntaan Palajärventien risteyksen kohdalta. Palomestari Mika Tervolan mukaan paikalle ehti kertyä useiden kilometrien mittainen jono.

Liikennekeskus tiedotti kahdeksan jälkeen, että liikenne oli palautumassa normaaliksi onnettomuuspaikalla.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä yhden kuljettajan osalta kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.