Marbellan luksuselämä vaihtui Vantaan poliisivankilaan – tällaista on Sofia Belórfin elämä 9 neliön sellissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Marbellan luksuselämä vaihtui Vantaan poliisivankilaan – tällaista on Sofia Belórfin elämä 9 neliön sellissä

Tutkintavanki joutuu jättämään poliisivankilan säilöön rahat, luottokortit ja korut.

25.7.2019 5:59

Fitnessmalli Sofia Belórf on saanut viikon verran totutella suomalaisen tutkintavangin karuun arkeen.

Espanjan Marbellan 700 neliön luksushuvilan sijaan asuinpaikkana on yhdeksän neliön selli Vantaan Tikkurilan poliisivankilassa.

  • Artikkelin videosta voit katsoa, miten Sofia Belórfin ura julkisuudessa on edennyt.

Tutkintavankien selleissä on muun muassa televisio ja yksinkertainen sänky.

Tutkintavankeuslain mukaan tutkintavanki on sellainen, joka rikoksen selvittämisen takia käräjäoikeus on määrännyt vangiksi.

Helsingin käräjäoikeus päätti tutkintavankeudesta viime viikolla. Belórfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Belórf on esitellyt auliisti sosiaalisessa mediassa hänen ja avopuolisonsa ylellistä elämää. Heillä on luksushuvila kansainvälisen jetsetin suosimalla alueella Espanjan aurinkorannikolla. Huvilassa on elokuvateatteri, kuntosali ja uima-allas.

Tikkurilan poliisivankilassa Belórf elämä edustaa toista äärilaitaa. Hänellä on käytössä yhden hengen selli. Selli on kooltaan 9 neliötä.

Sellin varusteisiin kuuluvat sänky, oma radio, televisio. Sellin yhteydessä on wc, jossa on lavuaari ja pytty. Peiliä ei ole wc:ssä.

Selleihin kuuluu yhdeksän neliön huone ja pieni wc-tila. Wc:ssä ei ole peiliä.

Minkälainen patja on sängyssä?

– Olen sitä käynyt kokeilemassa, ihan sellainen tavallinen patja se on, Itä-Uudenmaan poliisin viestintäpäällikkö Jukka Matilainen kertoo.

Luonnonvalosta pääsee tutkintavanki Tikkurilan poliisivankilassa nauttimaan. Sellissä on ikkuna.

Näkyykö ikkunasta ulos?

– Turvallisuussyistä en ryhdy kommentoimaan sen enempää, millaiset ovat ikkunat. Sellaiset pienehköt, rikoskomisario Timo Pirinen kertoo sellistä.

Vankilaan tullessa tutkintavangille tehdään tulotarkastus. Hänen omaisuutensa luetteloidaan ja tarvittaessa vaihdetaan vaatteet.

Tikkurilassa tutkintavanki saa halutessaan pitää omia vaatteitaan. Tutkintavangin kuuluu vastata vaatteiden huollosta.

– Vaatteiden pesu on jollain tapaa järjestettävä, se katsotaan aina tapauskohtaisesti. Kenenkään ei tarvitse täällä likaisissa olla.

Tulotarkastuksessa tutkintavangilta otetaan pois korut. Ajatuksena on, että talteen otetaan arvotavara ja sellaiset esineet, joilla voi aiheuttaa vahinkoa.

Vankila panee arvoesineet säilöön lokeroon. Tutkintavanki joutuu luovuttamaan vankilan säilöön myös rahansa ja luottokorttinsa.

Tutkintavangeille annetaan mahdollisuus ulkoilla vähintään tunnin päivässä.

Tikkurilassa on mahdollisuus oman rahan käyttöön. Vankila antaa käyttörahaa mukaan selliin ja pitää rahan käytöstä kirjaa.

Tikkurilan poliisivankilassa kiertää päivittäin kanttiinikärry, josta vangit voivat ostaa erilaisia tuotteita.

– Jos haluaa suklaata, mehua, karkkia tai herkkupalaa, voi hankkia kanttiinista hieman vaihtelua.

Vankilassa on järjestetty ateriointi kolme kertaa päivässä. Tutkintavangeille tarjotaan aamiainen, lounas ja päivällinen.

– Ei täällä nälässä pidetä. Ruoat tulevat meillä ravintolasta, päivittäin sieltä haetaan. Viikonloppuisin haetaan vähän eri paikasta.

Ulkoilemassa tutkintavanki saa käydä vähintään tunnin päivässä.

Tutkintavangin pitää lain mukaan vastata omasta puhtaudestaan.

Saako vankilassa käydä kampaaja ja kynsien laittaja?

– Jos joku on tarpeen henkilökohtaisen hygienian ylläpitämiseen tai jos on terveydenhuoltoon liittyvä seikka, hoito hoidetaan. Mutta varmaankin puhtaanapidon ja kauneudenhoidon pitää olla kohtuullista. Laissa ja meidän säännöissämme ei erikseen mainita kosmetologeja ja kynsihoitajia, Pirinen vastaa.

Sofia Belórf nousi julkisuuteen ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Hän voitti tuolloin Martina Aitolehden perustaman Miss Helsinki -kilpailun. Belórf tunnettiin silloin nimellä Sofia Ruusila.

Miss Helsinki -tittelin voittamisen jälkeen Sofia profiloitui julkisuudessa fitness-tähtenä. Hän kilpaili useissa bikini fitness -kilpailuissa, myi omia treenipakettejaan netissä ja poseerasi alusvaate- ja bikinikuvauksissa. Sofia ehti myös julkaista oman Fit By Sofia -treenikirjansa.

Espanjan Marbella tunnetaan rikkaiden ihmisten leikkikenttänä. Kuvassa Puerto Banus.

Sofia kertoi usein haastatteluissa, että fitness-elämäntyyli vaatii paljon uhrauksia. Hän noudatti tarkkaa ruokavaliota ja treenasi kisakaudella päivittäin erittäin kurinalaisesti. Kun fitness-kisat olivat takana, hän kertoi muun muassa IS:n haastattelussa, että ruokavalio ja treenaaminen ovat hänelle edelleen tärkeitä asioita.

– En näe siinä mitään huonoa. Olen poiminut kisa-ajoiltani parhaat palat: säännöllisen ateriarytmin ja hyvät treenitavat, hän sanoi toukokuussa 2017.

Nuori nainen vietti VIP-juhlien täyteistä elämää jo vuosia sitten entisen puolisonsa, Big Brotherista tutun Niko Nousiaisen kanssa. Pariskunta oli tuttu näky suomalaisissa seurapiiritilaisuuksissa.

Puerto Banusin alue on idyllistä. Kuvassa rannan lähistöllä sijaitseva ravintola.

Kun Sofia ja Niko erosivat vuonna 2017, Sofia otti käyttöön isänsä nimen Belórf. Hänen virallinen nimensä on edelleen Belórf-Nousiainen.

Eron aikoihin Sofia muutti Lontooseen, ja julkisuuteen alkoi tihkua tietoa hänen muuttuneesta elämäntyylistään.

Esimerkiksi joulukuussa 2017 uutisoitiin, että suomalaisnainen juhli vapaaottelun kansainvälisen supertähden Conor McGregorin järjestämissä, yksityisissä hotellibileissä. Lehtiin levisi kuvia, joissa Belórf porhalsi luksushotellille Chanelin 5 300 euron arvoinen merkkilaukku kädessään rennosti roikkuen.

Chiringuiton ranta Puerto Banusissa, Espanjassa.

Elokuussa 2017 puolestaan selvisi, että Sofia juhli samassa seurueessa kuin juoksijatähti Usain Bolt ja muut superjulkkikset.

Sofia on julkaissut Instagramissa paljon kuvia ylellisestä elämäntyylistään. Kuvista paljastui, että hän kävi tiheään tahtiin hienoissa ravintoloissa syömässä, matkusteli ympäri maapalloa ja sonnustautui upeaan huippumuotiin. Hänellä oli kuvissa aina kasvoillaan hyvin huoliteltu, paksu meikkikerros ja ripsenpidennykset.

Kun fitnesstähti vangittiin tuottamuksellisesta rahanpesusta epäiltynä, Instagram-tili poistettiin pikavauhtia.

Veneitä Puerto Banusin satamassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?