Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisten valtuustoryhmästä Tampereella – taustalla kansallismielisten kesäleiri

Julkaistu:

Sosiaalisessa mediassa epäiltiin, että kesäleirillä olisi ammuttu poliitikkojen kuvia.
Tamperelainen varavaltuutettu Terhi Kiemunki on erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Tiistaina tehdystä päätöksestä STT:lle kertoo sähköpostitse valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva.

Päätös liittyy äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman kesäkuun alussa pitämään kesäleiriin. Paikallisyhdistyksen hallituksen ja valtuustoryhmän yhteiskokous oli saanut Kiemungilta vastauksen lähetettyyn selvityspyyntöön asiassa.

STT:n puhelimitse tavoittama Kaleva ei suostunut kertomaan tarkemmin, mitä kesäleirillä tapahtui, ja mikä oli Kiemungin rooli asiassa. Hän vetosi keskustelujen ja päätöksenteon luottamuksellisuuteen. STT ei tavoittanut Kiemunkia kommentoimaan asiaa.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että leirillä pidetyssä ampumaharjoituksessa maalitauluina olivat ainakin pääministeri Antti Rinteen (sd) ja opetusministeri Li Anderssonin (vas) kuvat. STT ei ole pystynyt vahvistamaan leirin tapahtumia.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi aiemmin tässä kuussa STT:lle, että puolue selvittää leirin tapahtumia ja puolueen jäsenten osallisuutta niihin.

Kiemunki erotettu puolueesta jo aiemmin

Terhi Kiemunki erotettiin perussuomalaisen puolueen jäsenyydestä jo vuonna 2017. Hänet irtisanottiin myös tehtävästään kansanedustajan avustajana. Tammikuussa 2018 hovioikeus tuomitsi Kiemungin sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kiemunki ei saanut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, ja tuomio on siten lainvoimainen.

Kiemunki jatkaa edelleen vaaleissa valittuna varavaltuutettuna Tampereen valtuustossa, mutta ei tiistaisen päätöksen perusteella enää kuulu perussuomalaisten valtuustoryhmään.