Naturistiliiton puheenjohtaja paljastaa syyn Yyterin dyyneillä perheenisää järkyttäneelle miesten seksijunalle

Seksin harrastaminen julkisilla paikoilla ei liity naturismiin mitenkään, Naturistiliitosta muistutetaan.

Naturistiliiton puheenjohtaja Juha Jonsson kommentoi Yyterin tapausta.

24.7.2019 5:59

IS kertoi perheenisästä, joka järkytyksekseen todisti ryhmäseksiä Yyterin hiekkarannalla. Lastensa kanssa liikkeellä ollut mies oli harhaillut ilmeisesti rannan nudistipuolelle, jossa odotti villi näky: paljaita takapuolia ja vauhdissa ollut miesjoukko.

Nudistirantoja on Suomessa lukuisia, mutta pahennusta aiheuttavaa seksiä niissä ei lain mukaan saisi harrastaa. Tasaisin väliajoin vastaavaa käytöstä tulee kuitenkin vastaan, tietää Naturistiliiton puheenjohtaja Juha Jonsson.

– Kyse on muista exhibitionisteista, joilla ei ole mitään tekemistä naturistien kanssa. Näissä tapauksissa tullaan hakemaan sitä kokemusta, että joku katsoo ympärillä touhuamista, Jonsson painottaa.

– Tämä ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää, oli se sitten millä rannalla tapahtuvaa tahansa, se on täysin selvää. Emme hyväksy myöskään tilaisuuksissamme minkäänlaista seksuaalista kanssakäymistä.

Jonsson epäilee, että Yyterin välikohtaus on tapahtunut rannan syrjäisellä osuudella, joka ei enää kuulu viralliseen nudistirantaan. Hän on kuullut, että samassa syrjäisessä paikassa on yllätetty ihmisiä touhuamassa ennenkin.

Jonssonin mukaan myös Pihlajasaaressa seksuaalinen kanssakäyminen on aikanaan muodostunut ongelmaksi, jonka myötä naturistialue aidattiin ja rajattiin uudestaan. Nykyään moinen käytös on Jonssonin kokemuksen mukaan nudistirannoilla kuitenkin hyvin harvinaista.

– En ole kuullut, että tällaista ongelmaa olisi ollut esimerkiksi Hangon rannalla tai muualla. Itse olen käynyt tänä kesänä Pihlajasaaressa, jossa en myöskään ole nähnyt minkäänlaista seksuaalista kanssakäymistä.

Hän myös muistuttaa, että julkisella paikalla harrastettava seksi ei kesäaikaan liity välttämättä naturistialueisiin mitenkään:

– Oletan, että lämpimällä ilmalla seksuaalista kanssakäymistä tapahtuu ylipäänsä enemmän luonnossa. Tietysti se voi olla nudistirannoilla siinä mielessä ongelma, jos jotkut ihmiset tulevat sinne nimenomaan seksuaalisessa tarkoituksessa.

”Ihmisille tulee vääriä kuvitelmia”

Jonssonia harmittaa Yyterin välikohtauksen kaltaiset tapaukset. Ne luovat vääjäämättä vääriä mielikuvia naturismin filosofiasta.

– Ihmisille tulee vääriä kuvitelmia meistä. Monet, jotka ei tiedä meidän asiamme kuvittelevat, että koska kyseessä on alastonranta, niin siellä voi tehdä mitä vaan. Mutta eihän se ole tämä homman idea millään tavalla.

Jonsson muistuttaa, että nudistirannalla käyminen on naturisteille tavallista päivän viettämistä, siinä missä tavallisella rannalla kävijöillekin.

– Jos ollaan normaalilla rannalla, niin ei siinäkään ole minkäänlaista seksuaalista kanssakäymistä. Me halumme vain olla ilman vaatteita, koska vaatteet kiristävät ja on miellyttävämpää olla ilman niitä. Ei sillä ole mitään tekemistä seksin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?