Silminnäkijä: autolta juoksi kaksi miestä, toinen pahoin loukkaantuneena

Helsingin Hietalahdenkadulla tapahtui tänään ampumakohtaus, jossa loukkaantui ainakin kaksi, kertoo ratikalla paikalle joutunut Stefan.

23.7.2019 17:31

Helsingin Hietalahdenkadulla tapahtui tänään neljän aikaan ampumavälikohtaus.

Ratikalla numero yhdeksän paikalle saapunut Stefan oli paikalla ennen poliiseja. Ratikka oli juuri pysähtynyt Ruoholahden villojen ratikkapysäkille noin kymmenen sekuntia ennen ampumisia.

– Ihmiset alkoivat huutaa kuskille että sulje ovet. Kaikki olivat peloissaan.

Ratikkapysäkin viereen kohtaan, missä Porkkalankatu vaihtuu Ruoholahdenkaduksi, oli pysähtynyt punainen Toyota, josta juoksi kaksi miestä, kertoo Stefan.

– Toisella oli lantiolla suuri haava, joka vuoti paljon. Ensin luulin, että kyseessä oli puukotus.

Auton vieressä maassa makasi mies, jota tultiin heti auttamaan. Pelkääjänpuolen ikkunat olivat rikki, ilmeisesti ammuttu, kertoo Stefan. Lähistöllä asuva mies tuli kertomaan, että oli kuullut parvekkeeltaan kolme laukausta.

Ensimmäisiä auttajia olivat ihmiset takana ajaneissa autoissa ja työmiehet viereiseltä työmaalta.

Toisella juoksevista miehistä oli kädessä pitkä esine, jonka Stefan ensiksi ajatteli olevan veitsi.

Miehet juoksivat kulman taakse Lapinrinteeseen ja menivät sisään taloon. Stefanin mukaan miehet olivat keski-ikäisiä ja näyttivät maahanmuuttajataustaisilta.

– Mies joka ilmeisesti ei ollut haavoittunut, viittoi poliiseille, että tulevat auttamaan.

Mahdollisesta ampujasta Stefan ei tiedä. Paikalta ei hänen mukaansa juossut muita ihmisiä kuin kaksi haavoittunutta miestä. Hänen mukaansa luodit saattoivat tulla toisesta autosta.

Pian paikalle tuli poliiseja, ambulansseja ja paloauto. Ensimmäisenä poliisi tuli punaisen auton luo ja sen jälkeen Lapinrinteeseen, missä toinen miehistä ohjasi poliisit haavoittuneen luo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?