HS: Valtuutettu Abdirahim Husseinin twiiteistä tehty tutkintapyyntö: väitti kaikkia perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan rasisteiksi

Abdirahim Hussein kirjoitti Twitterissä, että kaikki perussuomalaiset ja heidän äänestäjänsä ja kannattajansa ovat rasisteja.

Abdirahim Husseinin kirjoitukset ovat herättäneet paljon keskustelua Twitterissä.

23.7.2019 13:57

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein twiittasi viime viikon torstaina, että Suomi on rasistinen maa. Asiasta kertoi ensimmäisenä HS.

– Suomi on rasistinen maa. Tämä pitää sanoa ääneen eikä etsiä tekosyitä miksi näin on. Vain tällä tavalla päästään sitten ratkaisuihin. Myönnetään ensin vika, näin ehkä sitten saadaan keinoja muuttamaan asian, Abdirahim Hussein kirjoitti Twitterissä.

Seuraavana päivänä hän twiittasi, että kaikki perussuomalaiset ja heidän kannattajansa ovat rasisteja.

– Oliko eilisen twitti päivitykseni liikaa sulle? Tässä vielä konkreettisemmin sellaisen. Kaikki Persut ja niiden äänestäjät/kannattajat ovat rasisteja. Yes i said it.

– Kaipaat todisteita? Katso teidän historia ja miten olette tulleet valituksi Suomen toiseksi suurimakx [sic] puolueeksi, hän twiittasi.

Twiitti on kerännyt yli 400 tykkäystä, ja sitä on kommentoitu yli 350 kertaa.

Nurmijärveläinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Maiju Tapiolinna kertoi sunnuntaina blogissaan tehneensä twiitistä tutkintapyynnön poliisille.

– Tutkintapyyntöä en tehnyt siksi, että Husu Hussein on ulkomaalaistaustainen ja somali. Syytöksen esittäjä olisi voinut olla puhtaasti suomalaista syntyperää tai edustaa ihan mitä tahansa kansallisuutta. Husseinin syytös oli laaja-alainen hyökkäys yksittäisen ihmisen poliittista näkökulmaa vastaan”, Tapiolinna kirjoitti blogissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?