Poliisi edennyt Luumäen traagisen turman tutkinnassa: Kolarissa menehtyneet olivat rekan ajokaistalla

rac

Julkaistu:

Luumäen turma
Luumäen kolarin tutkinta on edennyt. Jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Saku Tielinen kertoo, mitä asiasta tiedetään nyt.
Sunnuntain vastaisena yönä Luumäen Jurvalassa Etelä-Karjalassa tapahtui kahden ihmisen kuolemaan johtanut traaginen liikenneonnettomuus.

Vuonna 1996 syntynyt mies ja 1979 syntynyt nainen kuolivat, kun he poistuivat suoralle tielle pysähtyneestä henkilöautosta ja takaa tullut venäläinen rekka ajoi heidän päälleen. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui vuonna 1982 syntynyt mies, joka oli poistunut autosta. Henkilöautoon jäänyt kuljettaja, vuonna 1995 syntynyt nainen, ei loukkaantunut.


Poliisi jatkoi maanantain aikana traagisen onnettomuuden tutkintaa ja jotkin tapauksen yksityiskohdat täsmentyivät.

Onko jo tiedossa, missä auton ulkopuolelle tulleet olivat törmäyksen hetkellä?

– Menehtyneet ovat olleet henkilöauton lähellä ajoradalla eli siis rekan ajokaistalla. Se, missä muualla auton ulkopuolella he ovat sitä ennen liikkuneet, ei ole vielä tiedossa, jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Saku Tielinen kertoi maanantaina.

Henkilöauton vasen reuna oli osittain ajokaistalla. Autot olivat kylki kylkeä vasten osuneet toisiinsa törmäystilanteessa.

Vuonna 1996 syntynyt mies ja vuonna 1979 syntynyt nainen kuolivat välittömästi kolaripaikalla.

Lue lisää: Kuvat Luumäen turma­paikalta: Näin järkyttynyt venäläis­kuski kertoi törmäyksestä poliisille

Henkilöautossa oli ilmeisesti syntynyt riitaa ja auto oli päätetty pysäyttää. Mistä autossa riideltiin?

– Tässä vaiheessa kutsuisin tilannetta keski-ikäisten väliseksi erimielisyydeksi ennemmin kuin riidaksi. Kolme matkustajaa oli tämän erimielisyyden takia noussut ulos autosta asiaa selvittämään, hän sanoo.

Syntyneestä erimielisyydestä ovat kertoneet poliisille henkilöauton kuljettaja ja loukkaantunut matkustaja, joita poliisi on puhuttanut.

Oliko alkoholilla osuutta onnettomuudessa?

– Rekan ja henkilöauton kuljettajista kumpikaan ei ollut päihtyneenä, Tielinen kertoo.

Henkilöauton matkustajista ei ole vielä tiedossa, että olivatko he olleet päihtyneitä vai eivät.

Miten tutkinta etenee nyt?

– Paikkatutkinnan jälkeen jatketaan todistajien kuulemista ja kuulustellaan rekan kuljettajaa, Tielinen sanoo.

Lue myös: Harrastajayhteisö järkyttyi Luumäen turmasta: ”He olivat alusta asti mukana ja mukavia ihmisiä”

Luumäen turma

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui kun venäläinen rekka törmäsi tielle pysähtyneestä henkilöautosta ajoradalle poistuneisiin ihmisiin sunnuntain vastaisena yönä. Turma-ajoneuvoissa oli yhteensä 5 henkilöä: henkilöautossa oli matkustanut neljä ihmistä.

Tie onnettomuuspaikalla on suora ja keli oli tapahtumahetkellä hyvä. Onnettomuuspaikalla kulkee kaksi kaistaa molempiin suuntiin.

Rekkaa kuljettanutta vuonna 1983 syntynyttä venäläismiestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Rekan tilanteessa kulkema tarkka ajonopeus tullee selviämään myöhemmin piirturin tiedoista. Nopeusrajoitus oli onnettomuuspaikalla sata kilometriä tunnissa.

Törmäyksessä loukkaantunut henkilöauton matkustaja sai vammoja jalkaan. Poliisin tiedon mukaan miehen vammat eivät ole vakavia.

Sekä kaksi hengissä selvinnyttä henkilöauton matkustajaa että rekan kuljettaja ovat olleet tapahtuneesta hyvin järkyttyneitä.