73-vuotias mies vangittiin Lapinlahdella tehdystä taposta epäiltynä – taustalla aiempi henkirikostuomio

Julkaistu: , Päivitetty:

Rikosepäily
Iisalmelainen 73-vuotias mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä 60-vuotiaan lapinlahtelaismiehen taposta. IS:n tietojen mukaan vangitulla on aiempi tuomio taposta.
Pohjois-Savoin käräjäoikeus on maanantaina vanginnut iisalmelaisen 73-vuotiaan miehen epäiltynä todennäköisin syin viime viikolla tapahtuneesta taposta.

Poliisille oli tullut viime torstaina myöhään illalla ilmoitus Lapinlahdella yksityisasunnosta löytyneestä kuolleesta miehestä. Uhri oli lapinlahtelainen 60-vuotias mies.

Rikoskomisario Arto Elomaan mukaan uhri ja vangittu mies tunsivat toisensa, ja he olivat yhdessä viettämässä aikaa asunnossa, kun henkirikos tapahtui. Poliisi ei osaa vielä sanoa tarkkaa tapahtuma-aikaa. Elomaan mukaan haarukka on noin kaksi päivää.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan vangittu mies on tuomittu vuonna 2007 taposta ehdottomaan vankeusrangaistuksen. Elomaa vahvistaa, että epäilty on tuomittu aiemmin henkirikoksesta.

Uhrin löytänyt henkilö oli mennyt Elomaan mukaan asunnolle omaisten pyynnöstä tarkastamaan siellä olevan henkilön tilaa.