Murhenäytelmä seuraa toistaan: Kesän aikana tapahtunut jo useita traagisia lasten hukkumisturmia

Julkaistu:

Poliisi on tiedottanut kesän aikana useammasta tapauksesta, jossa alaikäinen lapsi on menehtynyt hukkumalla.
Kuluneen kesän aikana on uutisoitu jo useammasta surullisesta onnettomuustapauksesta, jossa lapsi on menehtynyt hukuttuaan vesistöön.

Itä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina, että Kangasniemellä kadonneeksi ilmoitettu 8-vuotias tyttö löytyi kuolleena järvestä.

Tyttö oli ilmoitettu kadonneeksi puolilta päivin lauantaina, ja häntä ehdittiin etsiä kyläläisten ja viranomaisten toimin useamman tunnin ajan. Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät tytön lopulta menehtyneenä laiturin vierestä katoamispaikan lähellä sijaitsevasta järvestä.

Poliisi otti julkaisemassaan tiedotteessa osaa läheisten suruun ja kiitti kaikkia etsintöihin osallistuneita.
Lahdessa tapahtui samankaltainen onnettomuus vain päiviä aiemmin. Hämeen poliisi kertoi tämän viikon tiistaina, että Metsämaalla edellispäivänä kadonneeksi ilmoitettu kolmevuotias lapsi löytyi hukkuneena.

Poliisipartio löysi lapsen joesta, joka sijaitsee noin puolen kilometrin päässä katoamispaikasta. Poliisille tulleesta ilmoituksesta oli ehtinyt kulua löytöhetkellä vain noin puoli tuntia. Lapsi menehtyi elvytyksestä huolimatta.
Juhannusviikolla lapsi hukkui mökkirantaan Sonkajärvellä Pohjois-Savossa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan myös tässä tapauksessa pinnan alle joutunutta lasta yritettiin elvyttää, mutta elvytyksestä ei ollut apua. Poliisi kertoi, että lapsi oli ollut kesäpaikan rannassa pinnan alla useita minuutteja ennen kuin hänet saatiin nostettua vedestä.
Porin Laviassa 7-vuotias poika hukkui 7. kesäkuuta iltapäivällä Lavijärven yleisellä uimarannalla.

– Poika oli ollut uimassa perheensä kanssa. Uimarannalla oli useita muitakin ihmisiä, rikoskomisario Matti Salonen kertoi Ilta-Sanomille.

IS kirjoitti tuolloin, että tieto alakouluikäisen pojan hukkumisesta oli kova isku seudun asukkaille ja tapahtunut aiheutti paikkakuntalaisissa suurta surua.
Punkalaitumen keskustassa Emmanlammella 15-vuotias tyttö oli hukkunut vain alle kaksi päivää aiemmin.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun yksi Emmanlammella uimassa olleista kolmesta nuoresta painui veden alle. Vedestä pelastettu tyttö elvytettiin ja hänet toimitettiin pelastushelikopterilla TYKS:iin saamaan hoitoa. Sisä-Suomen poliisin mukaan tyttö kuitenkin menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin.
Kaikissa hukkumisissa kyse on ollut onnettomuuksista ja poliisi on kertonut tutkivansa tapauksia kuolemansyyntutkintoina.