Asianajaja ihmettelee Sofia Belórfin vangitsemista: ”Minusta hänet olisi pitänyt päästää vapaaksi”

Julkaistu:

Sofia Belorf päätettiin vangita perjantaina.
Fitnessmalli Sofia Belórfin puolustusasianajaja Paul Perovuo ihmettelee Helsingin käräjäoikeuden päätöstä vangita Belórf. Hänet vietiin käräjäoikeudesta koppiin Tikkurilan poliisitalolle.

Lue lisää: Sofia Belórf vangittiin

Käräjäoikeus lievensi rikosnimikettä. Belórf vangittiin epäiltynä todennäköisin syin tuottamuksellisesta rahanpesusta, kun tutkinnanjohtaja oli vaatinut häntä vangittavaksi törkeästä rahanpesusta.

Perovuo sanoo, että tuottamuksellinen rahanpesu on aivan jotain muuta kuin törkeä rahanpesu.

– En muista, että tuottamuksellisesta rahanpesusta olisi koskaan tuomittu muuta kuin sakkoihin, Perovuo ihmetteli tuomion julistamisen jälkeen.

Käräjäoikeus perusteli vangitsemista sotkemisvaaralla.

– Tuomioistuin katsoo, ettei ole todennäköisiä syitä epäillä kuin enintään tuottamuksellisesta rahanpesusta. Ei siis törkeästä eikä perusmuotoisesta, vaan tuottamuksellisesta rahanpesusta. Se on ihan piece of cake. Sofia olisi pitänyt päästä vapaaksi.

Sofia Belórf on ollut Tikkurilan poliisitalon sellissä tiistaista lähtien. Hänet pidätettiin tiistaiaamuna kotonaan Helsingissä.

Perovuo kertoo, että pidätys oli järkytys.

– Nyt hän on päässyt parempaan kuosiin, mutta kyllä hän huonosti voi. Kun koppiin laitetaan, eihän se hyvältä tunnu.

Oikeudenistunto pidettiin suljettujen ovien takana. Sofia Belórf kuunteli oikeuden määräystä kasvot ilmeettöminä. Tumma tukka oli kiinnitetty poninhännälle. Belórfilla oli yllään musta housupuku.

Perovuo sanoo, että epäily törkeästä rahanpesusta tuli Belórfille täytenä yllätyksenä.

– Hän kuvitteli seurustelevansa hienon herrasmiehen kanssa, joka tulee varakkaasta tamperelaisesta perheestä.

Sofian elämä on Perovuon mukaan ollut normaalia hienostonaisen elämistä. Mies on hänet elättänyt. Mies on antanut lahjoja. Pariskunta on paljon matkustellut.

Käräjäoikeus määräsi, että syyte on nostettava viimeistään 16.1.2020.