Katso, kuinka tulipunainen aalto leviää Suomeen – ensi viikolla jopa +35 astetta

rac

Julkaistu:

Sää
Koko Suomi hehkuu punaisena viimeistään ensi viikon sunnuntaina.
Kolea heinäkuu on vihdoin ohi. Tänä viikonloppuna lämmin aalto leviää Suomeen lounaasta niin, että ensi viikon alussa on jo helteisen lämmintä ympäri Suomen.

Forecan meteorologi Juha Föhr kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että loppuviikosta Etelä-Suomeen voi nousta jopa 35 asteen lämpötiloja.

Ilmatieteen laitoksen animaatiossa näkyy, kuinka tulipunainen ilmamassa leviää pikku hiljaa Suomen päälle ensi viikolla. Kaikkein lämpimintä on näillä näkymin juuri ensi viikon viikonloppuna. Animaatiossa koko Suomi hehkuu punaisena viimeistään ensi viikon sunnuntaina.
  • Katso jutun pääkuvan paikalta 10 vuorokauden ennuste siitä, kuinka lämpö leviää Suomeen!
Föhr kertoo, että tietokoneen ensi viikon lopulle antama malli on sellainen, jota näkee todella harvoin. Viimeksi, kun samanlainen malli oli hänen edessään, Suomessa rikottiin kaikkien aikojen lämpöennätys vuonna 2010.

Tuolloin ennuste tosin oli seuraavalle päivälle. Nyt ennustus on yli viikon päähän, joten se ei vielä ole kovin luotettava.

– Siihen on aineksia, että on ihan huippulämmin ensi viikon viikonloppuna, Föhr kertoi.
Oletko jo päässyt nauttimaan heinäkuun helteistä? Lähetä kuva MMS-viestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti), WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019 tai oheisella nettilomakkeella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt