Sofia Belórfin asianajaja kiistää rikosepäilyt: ”Hän on ihan pihalla ja voi huonosti” – avopuoliso-Niko vangittiin

Julkaistu: , Päivitetty:

IS seuraa fitnessmalli Sofia Belórfin vangitsemisoikeudenkäyntiä.
Torstaina uutisoitiin, että fitnessmalli Sofia Belórf ja hänen avopuolisonsa Niko Ranta-aho on pidätetty epäiltyinä törkeistä rikoksista.

Belórfia epäillään törkeästä rahanpesusta ja Ranta-ahoa törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta. Kumpaakin esitetään vangittavaksi todennäköisin syin parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa käynnissä olevassa istunnossa.

Ranta-ahon asiaa käsiteltiin ensin. Mies saapui saliin vaikuttaen yllättävän hyväntuuliselta tervehtiessään asianajajaansa Hannu Kaitaluomaa ja tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmusta.

Salissa ei saanut kuvata, ja käsittely määrättiin suoritettavaksi suljetuin ovin, koska esitutkinta on vielä kesken.

Sekä tutkinnanjohtaja että epäillyt puolsivat pyyntöä salaisesta käsittelystä.

Paikalla olleet noin kymmenen median edustajaa käskettiin ulos salista.

Ranta-aho määrättiin iltapäivällä vangittavaksi epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta, joiden tekoaika on 1.1.2017 - 16.7.2019. Tekopaikka on Helsinki.

Ranta-ahon jälkeen vuorossa on Sofia Belórfin vangitsemisen käsittely.


Poliisi otti pariskunnan kiinni aiemmin tällä viikolla. Asiaa tutkiva Helsingin poliisi on ollut tapauksesta vaitonainen, eikä ole juuri suostunut kommentoimaan keskeneräistä esitutkintaa.

Belórfin asianajaja Paul Perovuo kommentoi rikosepäilyä IS:lle Belórfin puolesta. Perovuo kertoo, että epäilyt tulivat naiselle täysin yllätyksenä.

– Hän on ihan pihalla ja voi huonosti, asianajaja kertoo Belorfin jaksamisesta.

– Eihän hän voinut tietää, että hyvä suvun vesaa epäiltäisiin mistään tällaisesta. Hän ei varmasti olisi ollut miehen kanssa, jos olisi tiennyt asiasta, Perovuo kertoo.

– Hän on syytön. Jos ajattelee, että on suhteessa miehen kanssa ja asuu hänen kanssaan, eikä ole kodin ulkopuolella töissä vaan hoitaa kotia ja mies elättää sinut. Niin mikäs rikos se on.

– Hän on asunut tämän miehen kanssa yhdessä ja mies on maksanut perheen kaikki kustannukset ja elatuksen, kun Sofia ei ole ollut töissä. Hän on saanut elatuksen tältä avopuolisoltaan ja piste, loppu. Hän ei ole tiennyt, että se olisi mistään rikollisesta lähteestä. Ja tämä mies on lisäksi hyvin varakkaasta suvusta, joten miksi hän olisi olettanut, että rahat tulisivat jostain rikoksesta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus kertoi IS:lle torstaina, että tapaukseen liittyy mahdollisesti myös muita henkilöitä.

– Tämä on laaja kokonaisuus, mitä tutkitaan ja siihen liittyy muita henkilöitä. Sitä, minkä verran erilaisia ihmisiä tähän ehkä liittyy lisäksi, tutkitaan edelleen, Lehmus kommentoi.

Belórf, ent. Ruusila on tullut tunnetuksi muun muassa missinä sekä fitness- ja somejulkimona. Hän jakoi Instagram-kuvapalvelussa kuvia muun muassa ylellisestä elämäntyylistään ja matkoistaan. Belórfilla oli Instagram-tilillään yli 60 tuhatta seuraajaa.

Rikosepäilyn tultua julkisuuteen Instagram-tili katosi kuitenkin kuvapalvelusta yllättäen ilman selityksiä. Belorf ei ole ollut yhteydessä ulkomaailmaan pidätyksensä aikana.

– Siitä en tiedä mitään, asianajaja Perovuo sanoo.

Belórf nousi julkisuuteen vuonna 2010 voitettuaan Miss Helsinki -kilpailun.

Missimenestyksensä jälkeen Belórf aloitti fitnessharrastuksen. Hän voitti ensin alle 168-senttisten SM-kultaa Bikini Fitness -kilpailussa Lahdessa vuonna 2015. Tämän jälkeen hän voitti oman pituusluokkansa IFBB:n Bikini Fitness MM-kilpailun Unkarissa.

Niko Ranta-aho kiistää kaikki rikosepäilyt törkeästä huumausainerikoksesta ja torkeästä dopingainerikoksesta.

Ranta-ahon asianajaja kertoo, että hänelle on määrätty ilmaisukielto jo ennen kun hän sai tavata päämiehensä. Belorfin asianajaja ihmetteli kieltoa, sillä hänelle tällaista ei olla hänen mukaansa annettu.

Asianajaja ei ottanut kantaa päämiehensä mielentilaan.

– Ei tämä mukavaakaan hänelle ole.